Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

jaka jest różnica między iMac 27" Retina 5K (MK482CZ/A) a Apple iMac 27 - (MK482PL/A)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Zachmaniak

Zachmaniak
  • 2 postów

Napisano 06 marca 2017 - 12:41

Witam

Tak jak w temacie, może ktoś będzie w stanie mi pomóc, jaka jest różnica między tymi dwoma macami ?? 

https://www.morele.net/komputer-apple-imac-27-retina-5k-mk482cz-a-1052547/

https://www.morele.net/komputer-apple-imac-27-mk482pl-a-815171/

Model droższy ma procesor 4rdzeniowy 3,2 ghz a tańszy 3.3 ghz (ilość rdzeni nie podana), dodatkowo w droższym zestawie jest jeszcze karta graficzna Intel HD Graphics 4600,  tylko czy to w jakiś znaczący sposób zmienia komfort użytkowania ?? 

Mogę sobie sprawić albo jeden albo drugi, ale jeżeli mam płacić 1k więcej a za dużo nic nie dostanę to nie widzę powodu,

#2 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 06 marca 2017 - 17:42

CZ - dystrybucja czeska (klawiatura w komplecie prawdopodobnie też jest z czeskim układem klawiszy)

PL - dystrybucja polska

Konfiguracje są te same (różnice wynikające z opisu to niechlujstwo sklepu).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#3 Zachmaniak

Zachmaniak
  • 2 postów

Napisano 06 marca 2017 - 22:28

dziekuję za odpowiedź, jakbyś mógł mi tylko wyjaśnić skąd w takim wypadku różnica w cenie ??

#4 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 06 marca 2017 - 23:14

Wydaje mi się (choć oczywiście mogę się mylić), że jest to wynikiem (bezmyślnego, tzn. pozbawionego procesu weryfikacji) podlinkowania do sklepu cenników wielu hurtowni (w tym przypadku prawdopodobnie również jakiegoś czeskiego dystrybutora - bo nikt rozsądny nie oferowałby w Polsce sprzętu Apple z czeskiej dystrybucji jeżeli czeski jest droższy niż polski).

Gdyby ktoś to weryfikował, to produkt czeski: droższy i mający swój odpowiednik z polskiej dystrybucji byłby po prostu ukryty lub usunięty z cennika. Jak zauważyłeś jednak to automat kopiuje ceny i opisy nawet wraz z błędami (np. w opisie procesora), a produkt (cena, dostępność, opis, itp.) bywa weryfikowany w takich sklepach dopiero w momencie zainteresowania produktem, np. jak ktoś złoży na niego zamówienie).

Pomogłem ?   -  Lubię to 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych