Witam,
Szukałem na forum, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi.
Mam MacBooka jak w opisie z Leo. NeoOffice 2.2.2 Patch8 działa na nim koszmarnie wolno. Korzystam praktycznie tylko z Calc'a. Nieraz wpisywane wartości pojawiają się po 3-5 sekunach. Mniej więcej tyle samo muszę czekać na zmianę zaznaczenia komórki, przechodząc z jednej na drugiej (zarówno kursorem, jak i myszką).
Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem, czy po prostu ten typ tak ma?

Strasznie wolny NeoOffice
Rozpoczęty przez
chestero
, 04 lut 2008 21:12
8 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 04 lutego 2008 - 21:12
Napisano 07 lutego 2008 - 16:23
Witam ponownie.
Znalazłem przyczynę wolnego działania NeoOffice'a i teraz proszę o radę... może tym razem jakąś otrzymam
Otóż większość zasobów procesora przy pracy w Calc'u (do 60%) zżera CocoAspell. Wyłączenie słownika pomaga, ale czasami się jednak przydaje i nie chciałbym go za każdym razem uruchamiać, kiedy go potrzebuję.
Gdzie może tkwić przyczyna takiego zachowania CocoAspell'a podczas pracy z NeoOfficem ?

Napisano 07 lutego 2008 - 16:40
Przerabiałem ostatnio ten problem, tylko że na nieco innej maszynie (PB G4). CocoAspell tragicznie spowalniał mi kilka aplikacji, nawet formularze w Safarii.
Rozwiązaniem jest:
CheckSpell 1.1
Po zainstalowaniu o niebo lepiej! :-)
Rozwiązaniem jest:
CheckSpell 1.1
Po zainstalowaniu o niebo lepiej! :-)
Napisano 07 lutego 2008 - 17:25
Jak nie wiem jak co napisać, wpisuję w Safari szukaną frazę.
Nigdy nie używałem żadnych słowników, polegam na tym co wyniosłem ze szkoły, ewentualnie podpieram się net'em. Starczy w zupełności.
Napisano 08 lutego 2008 - 09:07
Witam.
CheckSpell załatwił sprawę. Wielki dzięki... Tylko komu kliknąć w autorytet??? ... obaj napisaliście w tej samej minucie...

Napisano 08 lutego 2008 - 11:33
Daj wszystkim. Co będziesz żałował. Przecież pomogli

Napisano 08 lutego 2008 - 15:18
Daj wszystkim. Co będziesz żałował. Przecież pomogli
Tak zrobiłem ;-)
Napisano 08 lutego 2008 - 15:23
Neo Office jest na javie - zassaj sobie open ofFica DOINSTALUJ X-y i bedzie git
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych