Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Strasznie wolny NeoOffice

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 chestero

chestero
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 lutego 2008 - 21:12

Witam, Szukałem na forum, ale nie mogłem znaleźć odpowiedzi. Mam MacBooka jak w opisie z Leo. NeoOffice 2.2.2 Patch8 działa na nim koszmarnie wolno. Korzystam praktycznie tylko z Calc'a. Nieraz wpisywane wartości pojawiają się po 3-5 sekunach. Mniej więcej tyle samo muszę czekać na zmianę zaznaczenia komórki, przechodząc z jednej na drugiej (zarówno kursorem, jak i myszką). Czy ktoś mógłby mi pomóc rozwiązać ten problem, czy po prostu ten typ tak ma?

#2 chestero

chestero
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2008 - 16:23

Witam ponownie. Znalazłem przyczynę wolnego działania NeoOffice'a i teraz proszę o radę... może tym razem jakąś otrzymam ;) Otóż większość zasobów procesora przy pracy w Calc'u (do 60%) zżera CocoAspell. Wyłączenie słownika pomaga, ale czasami się jednak przydaje i nie chciałbym go za każdym razem uruchamiać, kiedy go potrzebuję. Gdzie może tkwić przyczyna takiego zachowania CocoAspell'a podczas pracy z NeoOfficem ?

#3 newman

newman
  • 164 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 16:40

Przerabiałem ostatnio ten problem, tylko że na nieco innej maszynie (PB G4). CocoAspell tragicznie spowalniał mi kilka aplikacji, nawet formularze w Safarii.
Rozwiązaniem jest:
CheckSpell 1.1

Po zainstalowaniu o niebo lepiej! :-)

#4 Rogi_

Rogi_
  • 327 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 16:40

To może użyj http://www.myapple.p...cocoaspell.html

#5 Witos

Witos
  • 4 400 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 17:25

Jak nie wiem jak co napisać, wpisuję w Safari szukaną frazę. Nigdy nie używałem żadnych słowników, polegam na tym co wyniosłem ze szkoły, ewentualnie podpieram się net'em. Starczy w zupełności.

#6 chestero

chestero
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2008 - 09:07

Witam. CheckSpell załatwił sprawę. Wielki dzięki... Tylko komu kliknąć w autorytet??? ... obaj napisaliście w tej samej minucie... ;)

#7 present_day

present_day
  • 975 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 11:33

Daj wszystkim. Co będziesz żałował. Przecież pomogli ;)

#8 chestero

chestero
  • 22 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lutego 2008 - 15:18

Daj wszystkim. Co będziesz żałował. Przecież pomogli ;)

Tak zrobiłem ;-)

#9 uwak

uwak
  • 778 postów

Napisano 08 lutego 2008 - 15:23

Neo Office jest na javie - zassaj sobie open ofFica DOINSTALUJ X-y i bedzie git

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych