Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

połączenie przychodzące na uśpieniu "nie możemy zrealizować połączenia"

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 MonikaP

MonikaP
  • 5 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 17:05

Proszę o pomoc jesli ktos już mial taki problem. Gdy iPhone jest uspiony próba polączenia kończy się komunikatem "nie możemy zrealizować polączenia". Przy drugiej próbie połączenia wszystko jest OK. Dzieje się tak gdy iPhone jest uśpiony. Nie jest to problem SIM. Przeprowadzałam wszelkie próby zmainy karty itp. z dwoma iPhone'ami. Bez względu na włożoną kartę jest to samo. Prosze o pomoc.

#2 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 04 lutego 2008 - 17:25

Tzn. jak iPhone jest uśpiony i próbujesz dzwonić na niego? Jaką masz wersję oprogramowania? W jaki sposób odblokowywałaś telefon?

#3 MonikaP

MonikaP
  • 5 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 17:35

Tak, jak telefon jest na uśpieniu to nie da się dodzwonić, dopiero druga próba jest udana. Oprogramowanie 1.1.2, niestety telefon dpstałam w prezencie już odblokowany, więc nie mam takiej informacji.

#4 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 17:58

Nie jest to problem SIM. Przeprowadzałam wszelkie próby zmainy karty itp. z dwoma iPhone'ami. Bez względu na włożoną kartę jest to samo.

I masz tak na dwoch roznych iPhone'ach ????

#5 MonikaP

MonikaP
  • 5 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 18:16

Nie, na drugim dziala prawidlowo. Chodzilo mi o to, ze sprawdziłam czy nie jest to problem karty.

#6 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 18:22

proponuje restore i wgranie 1.1.2 od nowa [oczywiście według tutoriali], wyeliminuje podejrzenie softu

#7 MonikaP

MonikaP
  • 5 postów

Napisano 04 lutego 2008 - 18:32

Spróbuję, mam nadzieję, że to soft a nie wada telefonu Dzięki

#8 oops2k

oops2k
  • 544 postów
  • SkądKrakow

Napisano 04 lutego 2008 - 23:44

Nie wiem czy to soft. Ja zaobserwowalem cos takiego, ze czasami jak wychodzi z trybu sleep (czyli naciskam home i podswietla sie ekraz z opcja slide to unlock) to przez chwile nie ma zasiegu i iPhone za jakies 1-3 sek. odzyskuje zasieg. Nie sprawdzalem jak jest z dzwonieniem ale istnieje prawdopodobienstwo, ze bedac w takim stanie odrzuca polaczenia. Ale nie wiem tego na 100% bo ciezko to sprawdzic. Mam soft 1.1.1

#9 MonikaP

MonikaP
  • 5 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 10:50

Sprobuj zadzwonić na niego z drugiego numeru jak jest w stanie uśpienia (musi być parę minut w takim stanie), być może tracisz wiele połączeń. Niestety rozmawiałam z fachowcem, który raz już się spotkał z takim problemem i nie udało sie tego naprawić, restore nie pomógł :-(( Monika

#10 Resorsky

Resorsky
  • 5 postów
  • SkądKraków

Napisano 21 lutego 2008 - 15:16

Mam tak samo, gdy wchodzi w sleep mode, traci zupełnie zasięg. Nie wszędzie i nie zawsze, ale zaczęło mnie sie to dziać po podłączeniu do itunes, dodam, że nic nie updatowałem, wgrałem tylko różne pieśni :D

#11 demandred

demandred
  • 305 postów

Napisano 21 lutego 2008 - 16:41

Mam tak samo, gdy wchodzi w sleep mode, traci zupełnie zasięg. Nie wszędzie i nie zawsze, ale zaczęło mnie sie to dziać po podłączeniu do itunes, dodam, że nic nie updatowałem, wgrałem tylko różne pieśni :D

Ten temat byl juz poruszany w roznych watkach, chocby tu http://www.myapple.p...vice-curse.html

i z tego co widze nikt nie znalazl jeszcze rozwiazania. Pozostaje nie wlaczac trybu usypiania, bo co ktorys raz konczy sie to tak, jakbysmy zupelnie wylaczyli telefon.
I nie jest to kwestia stosowania nakladek typu NextSim na karte, czy koniecznosci restore wersji oprogramowania.

#12 ld_ven0m

ld_ven0m
  • 96 postów

Napisano 21 lutego 2008 - 19:43

kolega ma podobny problem - nie traci mu zasiegu w sleep mode ale , gdy ktoś dzwoni to on sie nie budzi, potem jak sprawdza to ma nieodebrane polaczenia.Iphona sprawdzal na 1.1.1 i 1.1.2 - to samo.

#13 Resorsky

Resorsky
  • 5 postów
  • SkądKraków

Napisano 23 lutego 2008 - 22:32

Wygląda na to, że jednak nie żyjemy w świecie utopijnych gadżetów...

#14 mem_phis

mem_phis
  • 7 postów

Napisano 28 marca 2008 - 20:45

nadal nikt nie znalazl rozwiazania na ta bolaczke ?

#15 fryta

fryta
  • 13 postów

Napisano 20 kwietnia 2008 - 13:36

Mam ten sam problem - soft 1.1.4 kiedy ktoś do mnie dzwoni a ip jest uśpiony to nie reaguje. Jak go odblokuję wtedy pokazuje nieodebrane połączenie. Nie ma na to rady?

#16 krzysiek_1030

krzysiek_1030
  • 8 postów

Napisano 08 sierpnia 2009 - 19:19

Dokladnie. Ja tez mecze sie z tym samym problemem. Identycznie. Gdy jest w stanie uspienia nie slysze gdy ktos do mnie dzwoni. Po odblokowaniu widze ze mam nieodebrane polaczenie. Jest to strasznie denerwujace. Rozwiazanie takie jak aby nie wlaczac stanu uspienia nie jest do konca dobro poniewaz IP bedzie sie szybko rozladowywal:((( a ja po za tym mam problem z bat. bo trzyma mi tylko niecaly dzien:( Moze Ktos mogl by mi,nam pomoc. Z gory dziekuje.

#17 Zipoo

Zipoo
  • 1 postów

Napisano 16 sierpnia 2010 - 12:14

Witam, widzę że minęło dużo czasu od ostatniego posta w tym temacie, jednak mam ten sam problem co kolega wyżej i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Może Wy znaleźliscie juz rozwiązanie tego uciążliwego problemu. Mój telefon to Iphone 2g 8gb, soft 3.1.3 + jailbreak. Telefon dostałem niedawno stąd dopiero teraz dostrzegłem problem, mianowicie gdy telefon jest w stanie upspienia nikt nie może się do mnie dodzwonić. Zupełnie tak, jakbym go wyłączył. To samo jest z smsami. Jak nie usypiam telefonu to wszystko jest okej. Ale jest to niezbyt dobre rozwiązanie z racji tego, że bateria nie jest już nowa i nie trzyma zbyt długo nawet przy uspieniu. Z góry dziękuje za pomoc i czekam na odpowiedzi.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych