mam goopie pytanie
nie moge na swoim ibooku ogladać plikow swf...zainstalowalem shockwavea i nadal nic...nawet nie moge go wybrac z listy aplikacji, ktorymi mozna otworzyc plik...

oglądanie swf na maku
Rozpoczęty przez
ak666
, 02 mar 2006 22:09
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 marca 2006 - 22:09
Napisano 02 marca 2006 - 22:15
macromedia flash masz ?
spróbu j mozzillą otworzyć .
Napisano 02 marca 2006 - 22:15
ak666, a jakbyś nam tak ułatwił zadanie i podał:
- jaki masz komputer
- jaki masz system
- jakiej przeglądarki używasz
- i jaką stronę chcesz otworzyć
to naprawdę są pomocne informacje :wink:
- jaki masz komputer
- jaki masz system
- jakiej przeglądarki używasz
- i jaką stronę chcesz otworzyć
to naprawdę są pomocne informacje :wink:
Napisano 02 marca 2006 - 22:17
Słuchaj się krzyfara - Dobrze gada

Napisano 02 marca 2006 - 22:19
Polecam program iSwiff.
[ Dodano: 2006-03-02, 22:57 ]
Program otwiera Flash'owe animacje w formatach takich jak .swf .asf.
Strona programu to http://echoone.com/iSwiff/iSwiff.html
[ Dodano: 2006-03-02, 22:57 ]
Program otwiera Flash'owe animacje w formatach takich jak .swf .asf.
Strona programu to http://echoone.com/iSwiff/iSwiff.html
Napisano 02 marca 2006 - 22:20
Napisano 02 marca 2006 - 22:20
Pliki .swf odtwarza Flash Player, nie Shock Wave. Jednak niemal każda przeglądarka ma go preinstalowanego. Poszukaj plików html do swoich swfów, w ten sposób otworzysz je bez problemu.
Ew. jeśli nie masz htmli i nie masz jak ich zdobyć, weź poniższy kod, wklej do TextEdita i zapisz jakos strona www (.html) zmieniając w odpowim miejscu nazwę pliku na swojego swfa (uwaga: w 2 miejscach).
[ Dodano: 2006-03-02, 22:22 ]
No dobra rozwiązanie pemmaxa jest o niebo lepsze
Ew. jeśli nie masz htmli i nie masz jak ich zdobyć, weź poniższy kod, wklej do TextEdita i zapisz jakos strona www (.html) zmieniając w odpowim miejscu nazwę pliku na swojego swfa (uwaga: w 2 miejscach).
<html> <body style="margin: 0px;"> <table style="height: 100%; width: 100%;" cellspacing="0" cellpadding="0" border="0"> <tr> <td id="topMarker" align="left" valign="top" width="100%" height="100%"> <object id="mainMovie" type="application/x-shockwave-flash" width="100%" height="100%" data="nazwa_plikuxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.swf" align="top"> <param name="bgcolor" value="#FFFFFF" /> <param name="menu" value="false" /> <param name="movie" value="nazwa_plikuxxxxxxxxxxxxxxxxxxx.swf" /> <param name="scale" value="noscale" /> <param name="salign" value="tl" /></object> </td> </tr> </table> </body> </html>
[ Dodano: 2006-03-02, 22:22 ]
No dobra rozwiązanie pemmaxa jest o niebo lepsze

Napisano 02 marca 2006 - 22:37
system to tiger 10.4.5
przeglądarki to camino i safari...macromedie flasha mam
mam dvd z materialami szkoleniowymi nagranymi w swf. to dvd ma strone startowa w html. tu mi ladnie odtwarza startowa animacje flashową. ale potem jak wybieram jakis rozdzial z meni to juz nie chce odtwarzac tych filmow. jak probuje je odtworzyc bezposrednio z katalogu to system nie wie przy pomocy czego to otworzyc...
[ Dodano: 2006-03-02, 23:02 ]
zainstalowalem tego SWF Movie Player i nadal nic z tego
zamiast filmu widze biale pole i nic sie nie dzieje...
przeglądarki to camino i safari...macromedie flasha mam
mam dvd z materialami szkoleniowymi nagranymi w swf. to dvd ma strone startowa w html. tu mi ladnie odtwarza startowa animacje flashową. ale potem jak wybieram jakis rozdzial z meni to juz nie chce odtwarzac tych filmow. jak probuje je odtworzyc bezposrednio z katalogu to system nie wie przy pomocy czego to otworzyc...
[ Dodano: 2006-03-02, 23:02 ]
zainstalowalem tego SWF Movie Player i nadal nic z tego

Napisano 03 marca 2006 - 01:08
jesli masz jakikolwiek plik swf na kompie to kliknij na nim prawym klawiszem (lub CTRL + klik) i wybierz "Open With". Namierz aplikacje Macromedii pt. SAFlash Player (ver. 6 , 7 , 8 i ja odtworz. SAF to Standalone Flah Player czyli odtwarzacz SWF bedacy skladowa calego pluginu.
Twój problem wyglada mi jednak na sytuacje gdy plytke z prezentacja pod windowsa wkladasz do maczka. sprawdz czy nie ma na niej plikow Autorun.exe, Autorun.inf ktore by wskazywaly ze calosc zostala pomyslana tylko pod winde. jesli mozesz, odpal plytke pod winda. jesli ruszy to trudno - na maczku sie nia nie w pelni nacieszysz (klopoty z nawigacja , ale pliki swf beda dostepne)
Poberz najnowsze wersje Flasha i Shockwave'a z MacroAdobe:
Flash
http://www.macromedi.../getflashplayer
Shockwave
http://sdc.shockwave...d/download.cgi?
P.S.
-----
szanowny ak666,
nie ma gooopich pytan - sa tylko zle postawione ;-)
zreszta przeczytaj sam:
"mam goopie pytanie - nie moge ... ogladać plikow swf.."
"dvd ma strone startowa w html. tu mi ladnie odtwarza startowa animacje flashową. ale potem jak wybieram jakis rozdzial..."[/code]
Twój problem wyglada mi jednak na sytuacje gdy plytke z prezentacja pod windowsa wkladasz do maczka. sprawdz czy nie ma na niej plikow Autorun.exe, Autorun.inf ktore by wskazywaly ze calosc zostala pomyslana tylko pod winde. jesli mozesz, odpal plytke pod winda. jesli ruszy to trudno - na maczku sie nia nie w pelni nacieszysz (klopoty z nawigacja , ale pliki swf beda dostepne)
Poberz najnowsze wersje Flasha i Shockwave'a z MacroAdobe:
Flash
http://www.macromedi.../getflashplayer
Shockwave
http://sdc.shockwave...d/download.cgi?
P.S.
-----
szanowny ak666,
nie ma gooopich pytan - sa tylko zle postawione ;-)
zreszta przeczytaj sam:
"mam goopie pytanie - nie moge ... ogladać plikow swf.."
"dvd ma strone startowa w html. tu mi ladnie odtwarza startowa animacje flashową. ale potem jak wybieram jakis rozdzial..."[/code]
Napisano 05 marca 2006 - 13:20
a mi się SWF Movie Player krzaczy przy rzeczach innych niż animacje, czyli na wszelakich grach i tym podobnych i tutaj iSwift wypada o niebo lepiej, poza tym mniejsza aplikacja i jakby sprawniej działająca tam gdzie obie dają radę, więc śmiem polecać właśnie iSwifta.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych