Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iFixit - czyli jak rozebrać MacBook Air

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 01 February 2008 - 20:53

Posted Image

iFixit to bardzo przydatna strona dla osób, które potrzebują dostać się do środka maca, ale nie wiedzą za bardzo jak to uczynić.

Do pokaźnej bazy tutoriali doszła kolejna instrukcja poświęcona najnowszemu produktowi jakim jest MacBook Air. Dzięki zdjęciom wykonanym w wysokiej rozdzielczości możemy przyjrzeć się szczegółowo wszystkim elementom laptopa. iFixit poprowadzi nas jak wymienić baterie i inne podzespoły jeśli zajdzie taka potrzeba.

iFixit — MacBook Air

#2 emigrant

emigrant
  • 2397 posts
  • SkądBiałystokNew York-Bklyn

Posted 01 February 2008 - 22:06

hmm zaintrygowal w MBA mnie ten wywiew od cieplego powietrza pod spodem, mam nadzieje, ze jak MBA polozy sie na czyms miekkim np. poduszka czy lozko i na kordle czy to nie zakryje calkowicie tej kratki?, ta krateczka ani nie jest pod spodem calkowicie ani na sciance, tak lekko chyba pod katem pewnym idzie do gory, tylko czy to wystarczy, ze jak sie polozy MBA na czyms miekkim i zeby nie zakrylo tej kratki?

#3 turszmit

turszmit
  • 194 posts
  • SkądKraków

Posted 01 February 2008 - 22:39

O, shit, polecam zdjęcie, na którym Air jest położony na MacBook-u - którego posiadam. Załamka, nie wiedziałem, że mam takiego dziadowskiego laptopa ;).

#4 laza

laza
  • 192 posts
  • SkądGniezno/Poznań

Posted 02 February 2008 - 12:42

O, shit, polecam zdjęcie, na którym Air jest położony na MacBook-u - którego posiadam. Załamka, nie wiedziałem, że mam takiego dziadowskiego laptopa ;).

zgadza się, robi wrażenie, ale mimo to składam na MacBook'a:) pozdr

#5 djsebo

djsebo
  • 65 posts
  • SkądPolska

Posted 02 February 2008 - 12:50

iFixit nic nowego Informacja o stronie jest na Pro-Mac.pl od ponad pół roku to nic nowego. Faktycznie strona może być przydatna jednak osobą niedoświadczonym nie polecam testów na obcych maszynach.

#6 coffee_man

coffee_man
  • 87 posts

Posted 02 February 2008 - 21:44

iFixit znam ponad rok już;) Nie wiem, czy to taki NEWS. Ale muszę przyznać, że fachowość na najwyższym poziomie. Dzięki tej stronie dobrałem się do dysku w iBooku G3 ;)

#7 raphael

raphael
  • 404 posts
  • SkądGryfino / Szczecin/ SF

Posted 02 February 2008 - 23:25

znalazłem jedną nienajlepszą informację w artykule na ifixit. MBA posiada chip ekranu dotykowego, iPhone i iPod'a Touch (Broadcom BCM5974), do obsługi gładzika. To oznacza, że multi-touch w nowym MBA, to funkcja oparta na sprzęcie, a nie sofcie.. Jednym słowem możemy pomarzyć o nowych gestach w naszych MB i MB PRO wraz update'ami Leoparda :(

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users