Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Equalizer?

• Please log in to reply
33 replies to this topic

#26 TATT00s

TATT00s
  • 106 posts

Posted 30 November 2009 - 02:10

Chłopaki nie rozumiem czemu Wy tak się prześcigacie w słowach..kto bardziej technicznie... hasos,iPhone jest naprawdę bardzo dobrym odtwarzaczem i nie staraj się na siłę znaleźć jakiegoś ekwiwalentu dla wbudowanego programu. Dźwięk wyjściowy to wypadkowa trzech rzeczy:kości,na których zbudowany jest player,jakości pliku odtwarzanego i oczywiście słuchawek.Ameryki nie odkryję,jeżeli napiszę że nawet najlepszy odtwarzacz nie zagra zbyt dobrze ze słabymi słuchawkami...Słuchawki z zestawu to tak naprawdę,zestaw słuchawkowy :) Zastanów sie jakiej muzyki muzyki słuchasz,które poziomy są dla Ciebie ważne i zainwestuj w dobre słuchawki skierowane w taki typ muzyczny. Odwiedź forum mp3store.pl,a znajdziesz dokładne opisy i recenzje wielu modeli. Osobiście słuchałem od początku na Shure se210se,ale zaczęło mi brakować w nich trochę bardziej dynamicznego podejścia(tania armatura robi swoje : ) Od niedawna słucham na Sony MDR EX500 i powiem Ci,że na nowo odkrywam muzykę na iPhonie :) Jeżeli masz ok 350złna zbyciu to polecam zainwestować,włączyć na jakimś odtwarzaczu na jakieś 70h non stop grania,żeby dobrze się wygrzały wtedy zagrają pełną sceną( na początku są za bardzo basowe) Podejrzewam,że nawet zwykłe zestawowe słuchawy po wygrzaniu zagrają o wiele lepiej...no ale izolacji od otoczenia w nich nie uświadczysz :) Powodzenia

#27 home theatre

home theatre
  • 91 posts

Posted 30 November 2009 - 04:32

Iphone to niestety lipne urządzenie muzyczne...mozna sie przyzwyczaić, a moje shurki wyciagaja z niego wszystko co najlepsze, ale niestety daleko mu do najlepszych w tej branzy. I wlasnie dlatego przydal by sie EQ, mozna by cos nie cos poprawic, chociaz pewnie niewiele to da... Ps. Jak mozna odkrywac muzyke na nowo na sluchawkach za 350 zl ? Pzepraszam za zuchwalosc, ale prezentujac taki poziom wiedzy, wstrzymal bym sie od oceniania pod wzgledem muzycznym, jakiegokolwiek urzadzenia...

#28 ferrari

ferrari
  • 818 posts

Posted 01 December 2009 - 21:10

Zakupiłem sobie ostatnio Sennheiser HD 448, już trochę lepsze grajki, i muszę przyznać, że dźwięk z mojego iPhona 2G to gówno, mało basów cicho... Jak je podłączam do kompa to odżywają... Może jest jakiś proramik polepszający jakość dźwięku ? A może ściągnąć z CYDII Volume Boost ?

#29 hasos

hasos
  • 2164 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 December 2009 - 22:24

Chłopaki nie rozumiem czemu Wy tak się prześcigacie w słowach..kto bardziej technicznie...

nie rozumiem, tej uwagi, czy wyraz equalizer to dla ciebie taka ekwilibrystyka słowna? Jeśli chodzi o słuchanie muzyki, to nie jestem aż tak zielony, żeby nie wiedzieć, że słuchawki to podtsawa. jednak nawet te twoje sony 500, ani nawet 700 zbytnio iphona/ipoda nie polepszą. pomógłby choć trochę korektor (mniej ekwilibrystyczny wyraz), choć pewnie nie za wiele. Ja używam do iphona kossy porta pro i nie jest źle, ale to i tak niewiele w porównaniu do tego, co mogłoby być, gdyby ipod był odtwarzaczem z prawdziwego zdarzenia, z możliwością głębokiej personalizacji ustawień.

najlepszych w tej branzy

@home theatre - co byś polecił z odtwarzaczy ciekawego, bo zastanawiam się nad zakupem czegoś?

#30 marcin2x4

marcin2x4
  • 1 posts

Posted 02 January 2010 - 22:43

WOW... ale jestes Faaajny.... bynajmniej starasz sie.. hah

tak w ogóle to zobaczcie jakie EQ jest w iRiverach... tam chodzi normalnie

Dokładnie, sam mam iriver-a
i porównując jakoś dźwięku to iPod jest bardzooooo daleko

---- Dodano 02-01-2010 o godzinie 23:34 ----
A teraz serio o tym EQ
Można ipod ustawić na miarę irivera wystarczy

iTunes ---> korektor dźwięku -----> po ustawieniu eq ustawiamy je dla każdego albumu/piosenki
---> odpalamy ipod i wyłączamy!!! korekcje w odtwarzaczu.

#31 patrick1989

patrick1989
  • 495 posts

Posted 04 January 2010 - 00:16

Dokładnie, sam mam iriver-a
i porównując jakoś dźwięku to iPod jest bardzooooo daleko

---- Dodano 02-01-2010 o godzinie 23:34 ----
A teraz serio o tym EQ
Można ipod ustawić na miarę irivera wystarczy

iTunes ---> korektor dźwięku -----> po ustawieniu eq ustawiamy je dla każdego albumu/piosenki
---> odpalamy ipod i wyłączamy!!! korekcje w odtwarzaczu.

Działa ten sposob na sofcie 3.0?

#32 patrick1989

patrick1989
  • 495 posts

Posted 07 January 2010 - 08:03

Nikt nie wie?

#33 mati mati

mati mati
  • 70 posts

Posted 08 January 2010 - 19:31

kiedys robilem tak na 2.x i jakos nie bardzo to wychodzilo ale ale jest juz equalizer (tak tez sie nazywa) w appstore

#34 patrick1989

patrick1989
  • 495 posts

Posted 08 January 2010 - 22:48

Sprawdzał ktoś czy warto kupić ten "Equalizer"?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users