Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Błąd 06

• Zamknięty Temat jest zamknięty
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 silent neuf

silent neuf
  • 183 postów
  • SkądWarszawa / Yelonky

Napisano 01 lutego 2008 - 00:38

Witam serdecznie

Mam iphona który jest or. 1.1.2. U.S. no i według pewnego tutka iPhone - Kompendium Wiedzy
starałem się odblokować tel .. najpierw do 1.1.1.. czary mary jest działa .. mam Itouch-a wszystko śmiga .. super .. przechodzę do kolejnego etapu 1.1.2 i nagle bach pojawił się opis,, nie udało się odtworzyć ustawień fabrycznych iphone wystąpił nieznany błąd (6 ) oco chodzi .. hm a ni restart twardy ani i brickr nie pomaga …oco komon .. może ktoś mi wyjaśnić ? wytłumaczyć ?
POMÓC ? BŁAGAM !!!
I JESZCZE JEDNO PYTANIE CO JEST JEŚLI w czasie aktualizacji z 1.1.1. do 1.1.2 wypnie się iphone? Czy tylko kosz ratuje ?

#2 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 01 lutego 2008 - 08:53

z tego co wiem ten błąd najczęściej występuje przy próbie downgrade z 1.1.3, proponuje spróbować na innym kompie, jeśli nie pójdzie wprowadź go w specjalny tryb DFU iBrikcr [iPhone zapali się na biało] i zrób 2x restore do 1.1.1, co dalej już wiesz

#3 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 01 lutego 2008 - 09:00

@silent neuf: A Ty wypiąłeś? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia, może się stać wszystko. Dosłownie.

#4 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 01 lutego 2008 - 09:09

I JESZCZE JEDNO PYTANIE CO JEST JEŚLI w czasie aktualizacji z 1.1.1. do 1.1.2 wypnie się iphone? Czy tylko kosz ratuje ?

tego nie zauważyłem, więc nie odpowiem Ci na to jednoznacznie, jedynie przytoczę jedną moją historię,

zrobiłem 1.1.1, odblokowałem, oktoprep i robie update do 1.1.2
podczas wgrywaniu sotu pasek zatrzymał się na 3/4 postępu i stanął, czekałem godzinę a i już myślałem że po iPhonie, wcisnąłem ctrl+alt+del zamknąłem iTunes i odłączyłem od usb iPhone [nie restartowałem go], o dziwno iPhone spokojnie przełączył się w tryb DFU [ponownie pokazała się ikona iT i kabelek], kolejne kroki czyli ponowne restore do 1.1.1 itd poszły bez problemu

jakby co zachowaj zimną krew ;)

#5 silent neuf

silent neuf
  • 183 postów
  • SkądWarszawa / Yelonky

Napisano 01 lutego 2008 - 12:17

Panowie dało rade dzięki za Pomoc ( poszło na innym kompie ) i za Podtrzymanie na duchu .. śmiga mi już iphone 1.1.2. + niestety Nextsim ;-) lecą ludziki Pzdr do zobaczenia na urodzinach MyApple stawiam wielkie Piwqo za pomoc

#6 LoBo

LoBo
  • 3 695 postów

Napisano 01 lutego 2008 - 13:08

Panowie dało rade dzięki za Pomoc ( poszło na innym kompie ) i za Podtrzymanie na duchu .. śmiga mi już iphone 1.1.2. + niestety Nextsim ;-)
lecą ludziki
Pzdr
do zobaczenia na urodzinach MyApple stawiam wielkie Piwqo za pomoc

a w jakim mieście ? [PW ;)]

zamykam

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych