Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

1.1.1 do 1.1.2 [OTB] upgrade

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 31 stycznia 2008 - 20:47

Witam Nareszcie doszła do mnie karta TurboSim, więc zabrałem się za upgrade soft z 1.1.1 do 1.1.2 (mojego standardowego). Było to już drugie podejście do aktualizacji i tym samym drugie nie udane. Zainstalowałem BSD Subsystem, Oktoprep... SSH (czy coś takiego), zrobiłem update+shift w iTunes i wybrałem plik ściągnięty z iclarified.com. Po upgrade włączyłem narzędzie (.jar), które ma zjailbreakować (polskie słówko ;)) soft. Niestety owe narzędzie twierdzi, że jest błąd z OktoPrep, którego podobnież nie zainstalowałem. Otóż zainstalowałem go na 100% przez installer'a. iTunes mam na maczku w wersji 7.4.2, więc nie mogę chyba tak poprostu powrócić do 1.1.1 bez update'u iTunes. Co mam w takim razie zrobić? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc. Jeśli się uda, to zredaguję pięknego tutoriala dla zbłąkanych dusz, bo wiem, że sporo ludzi z tym ma problem.

#2 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 31 stycznia 2008 - 20:53

Wprowadź iPhona w tryb DFU (restore) i wiadomo SHIFT + RESTORE i wybierz wcześniej ściątego na dysk 1.1.1, Pod koniec wyskoczy błąd chyba 1015 więc używasz do tego celu iBrickr'a aby wyprowadzić iPhone z trybu restore - opcja "Boot iPhone" Potem wiadomo jailbreakme.com no i od nowa próbuj, w przypadku instalacji OktoPrep'a nie trzeba instalować BSDSubsystem.

#3 MRCOFFEE

MRCOFFEE
  • 463 postów

Napisano 01 lutego 2008 - 00:22

błąd chyba 1015 więc używasz do tego celu iBrickr'a aby...

A na macu co mam zrobic ?

#4 BigT

BigT
  • 33 postów

Napisano 01 lutego 2008 - 00:27

Internex: poczytaj te dwa watki a szczegolnie wskazowki LoBo - trzeba zrobic oktoprepa recznie:

MyApple.pl - Wyświetl Pojedyńczy Post - iPhone z fabrycznie wgranym 1.1.2 softem, aktywacja

http://www.myapple.p...m-oktoprep.html

best

#5 bartman182

bartman182
  • 288 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lutego 2008 - 00:43

Doskonały poradnik:
Unlock the iPhone - the simple tutorial!

Polecam zrobić jeszcze virginize jeżeli nie będzie szło normalną drogą (czyli np. po solucjach z modmyifone.com). Jak jak wpisywalem sources w instalerze (dodałem iunlock.no) to w instalerze pojawił się katalog unlocking tools (z nigo wybrałem virginize zrobilem co bylo trzeba) a potem jeszcze raz cały proces.

---- Dodano 01-02-2008 o godzinie 00:55 ----
Zapomniłem dodać że proces przeprowadzałem na iTunes 7.6

#6 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 lutego 2008 - 01:29

No dobra, wrócę sobie do 1.1.1, ale i tak potrzebuję 1.1.2. Co mam zrobić, żeby tym razem go odblokować? Z tego co czytałem to jest jakiś inny sposób na wgranie OktoPrep'a (ręczny) ale nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić (napewno znajdę go na forum) i nie wiem czy to wogóle ma szanse zadziałać? Jak z tym jest?

#7 bartman182

bartman182
  • 288 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lutego 2008 - 01:48

Ja miałem coprawda troche inny problem - po powrocie do 1.1.1 z 1.1.3 był unlock ale sygnału nie bylo. Dlatego ja zrobiłem 1.1.1 najpierw potem zrobiłem wirginize (tak jak pisałem wcześniej) a potem wszystko z linka który ci przesłałem we wcześniejszym poście... zrobiłem sobie jeszcze upgrade do 1.1.3 ale tourial byl ze strony modmyifone.com

#8 statek

statek
  • 250 postów

Napisano 01 lutego 2008 - 01:57

zainstaluj recznie oktoprep na 1.1.1

#9 sonicgt

sonicgt
  • 1 321 postów

Napisano 01 lutego 2008 - 09:18

Podobno program BoosTool sobie świetnie z tym radzi - jest tam opcja "Jailbreak Prep" i wtedy nie potrzeba instalować OktoPrep'a i nie ma wtedy takich problemów.

bartman182 co ty się uwziołeś na tego Virginizera, przecież proces Virginizacji powoduje założenie simlocka a przecież z fabrycznych 1.1.2 (BL:4.6) nie da się ściągnąć simlocka a co zatym idzie nie przeprowadzamy procesu VIRGINIZACJI ani BBDowngradu.
  • internex lubi to

#10 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 01 lutego 2008 - 19:19

Pięknie poszło z BossTools. Dzięki wielkie za pomoc.

#11 statek

statek
  • 250 postów

Napisano 01 lutego 2008 - 19:22

zrodlem problemu z oktoprep jest wchodzenie podczas jailbreak na jailbreak.toc2rta.com, wyskakuje blad 300mb i oktoprep trzeba instalowac recznie, mialem juz kilka problemow z iphonem i znam to z wlasnego doswiadczenia

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych