Siemanko wszystkim,

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 02 marca 2017 - 20:51
Siemanko wszystkim,
Napisano 07 marca 2017 - 14:19
ja chwaliłem sobie setup klawiatura logitech K760, magic trackpad + myszka logitech na bt
Napisano 07 marca 2017 - 14:26
Też posiadam i polecam akcesoria firmy logitech.
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 07 marca 2017 - 15:47
Apple Magic Keyboard + Apple Magic Trackpad 2 - super duet, niestety tanio nie jest... Jeżeli koniecznie myszka to najpewniej coś z Logitecha (np. MX Master), tej Applowej ja nie polecam chociaż niektórzy sobie chwalą, jeżeli w ogóle ją rozważasz to koniecznie wcześniej w sklepie ją przetestuj bo jest ona dość specyficzna.
Użytkownik douglas edytował ten post 07 marca 2017 - 15:51
Napisano 07 marca 2017 - 18:21
Ja akurat cenię akcesoria firmy logitech, ponieważ myszki czy klawiatury nie trzeba ładować, tak jak to jest w myszce i klawiaturze Apple, chociaż przyznam, że nie wiem po jakim czasie się rozładowują akcesoria Apple. Mam klawiaturę i mysz logitech od października i stan baterii jest taki sam jak w dniu zakupu, a ponoć mogą wytrzymać nawet do 2 lat bez zmieniania baterii.
iPhone 5s Mac mini Watch Series 1
Napisano 07 marca 2017 - 19:09
Specjalnie tego nie rejestruję ale tak z 1,5 miesiąca wytrzymują, może więcej, ale jaki to problem podładować? Podłączasz kabelek i się ładuje, w pracy to nie przeszkadza (poza myszką - ale myszki Apple to ja i tak nie polecam ). Te solarne Logitechy to fajna koncepcja tyle, że są już niedostępne jako nowe w normalnej sprzedaży tylko jakieś niewielkie ilości na allegro i to często z innym układem klawiszy. No i nie wiem jak z jakością w porównaniu do Applowej, mam porównanie tylko z K360 i tu jest przepaść, ale to tańszy model więc w K760 może być znacznie lepiej.
Napisano 07 marca 2017 - 21:01
Napisano 15 kwietnia 2017 - 22:33
Napisano 20 kwietnia 2017 - 09:52
ja również szukam myszki i znalazłem coś takiego
Napisano 21 kwietnia 2017 - 21:02
Użytkownik Sami_1 edytował ten post 21 kwietnia 2017 - 21:05
Napisano 21 kwietnia 2017 - 23:26
Czy Magic Trackpad od apple w pełni zastępuje myszkę? Czym w ogóle różnią się oba urządzenia oprócz samego wyglądu? Które urzadzenie jest wygodniejsze w użytkowaniu?
Napisano 02 maja 2017 - 23:00
Magic Trackpad bije mysz na głowę.
Kiedyś zajmowałem się w instytucie dodatkowo zatwierdzaniem i wydawaniem sprzętu. Jak ktoś zamawiał maca i się upierał że musi być z myszą to wydawałem jednocześnie Magic Mouse i Trackpada na próbę. Mysz zawsze wracała, nigdy nie musiałem zamówic drugiej.
Użytkownik Tojot edytował ten post 02 maja 2017 - 23:01
Napisano 03 maja 2017 - 17:54
Czy Magic Trackpad od apple w pełni zastępuje myszkę? Czym w ogóle różnią się oba urządzenia oprócz samego wyglądu? Które urzadzenie jest wygodniejsze w użytkowaniu?
Magic Trackpad ma więcej gestów (jest to taki większy gładzik jak w MacBooku). Mam MM2 i o ile do jakiejś pracy biurowej czy przeglądania internetu jest ok, to aż takiego szału nie ma. Do gier lepiej sprawdzi się najtańsza inna mysz, bo w MM nie można jednocześnie użyć prawego i lewego przycisku. Jak bym miał wybrać jedno z nich, to raczej Trackpad.
MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular
Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware.
Napisano 31 lipca 2017 - 09:26
Hej.
Może nie do końca w temacie, ale mam mały problem z myszą Logitech MX Anywhere 2.
Ta myszka nienajlepiej współpracuje z MacBookPro 13 TB z 2017 roku ;-( Być może to nie problem myszki a samego Macbooka, choć z drugiej strony mam starą myszkę M535, które działa wyśmienicie i bez żadnych problemów.
Najgorzej jest z VMWare, kiedy dopalam windows 10 lub 7 myszka działa z wielkim opóźnieniem, w praktyce nie da się pracować.
Próbowałem już chyba wszystkiego, żeby zmusić mysz MX 2 do poprawnego działania, ale bez skutku ;-(
Jeżeli ktoś miał taki problem i udało się rozwiązać lub nie ma tego problemu z VMWare proszę o info.
Pozdrawiam
Bolaz
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych