Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 6S vs słuchawka bluetooth Plantronics Explorer 500

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Astorre

Astorre
  • 7 postów

Napisano 02 marca 2017 - 11:05

Hej, nie mogę połączyć iphone 6s i słuchawki bluetooth planttronics explorer 500. Używałem już prawie wszystkich dostepnych metod naprawy np. wyłączanie/włączanie tel i blu, hard reset, reset ustawień sieci, wł/wył tryb samolotowy, aktualziacja softu do najnowszej wersji. Czy mogę to jakoś zrobić żeby sparować te urządzania? Jest to z lekka denerwujące, że są takie problemy...

dziekuje za info

#2 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 02 marca 2017 - 11:13

Hmm dziwne.. wymieniłeś zabiegi które robiłeś z telefonem, ale nie wspomniałeś ani słowa że słuchawka jest wprowadzona w tryb parowania. Mam nadzieję, że nie jesteś jedną z tych osób które myślą że jak ją włączysz to telefon ją zobaczy ? ;)

#3 Astorre

Astorre
  • 7 postów

Napisano 02 marca 2017 - 11:35

hm... widocznie jestem? :) co mam dokładnie zrobić oprócz włączenia słuchawki? ;)

#4 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 02 marca 2017 - 11:39

http://www.plantroni...r-500-ug-pl.pdf

strona 7

#5 Astorre

Astorre
  • 7 postów

Napisano 02 marca 2017 - 11:57

Przed sekundą właśnie to przeczytałem i dla mnie wynika tyle z tego, że mam włączyć słuchawkę, powinienem usłyszeć komunikat i tak na prawdę iphone powinien już wyszukać urządzenie... ale go nie wyszukuje

ok, chyba wiem już w czym problem... do tej pory miałem sparowany sgs s5 i muszę zrobić jak poniżej. Spróbuje w domu czy się udało i dam znać :)

Technologia Multipoint pozwala sparować ze słuchawką drugi telefon i odbierać połączenia z
każdego z telefonów.
1
Włącz słuchawkę.
2
Naciśnij i przytrzymaj przycisk odbioru/zakończenia rozmowy
do momentu, gdy wskaźnik
zacznie migać na czerwono i niebiesko lub gdy usłyszysz komunikat „pairing” (parowanie).
3
Gdy wskaźnik zacznie migać na czerwono i niebiesko, uruchom w telefonie funkcję Bluetooth
®
i
włącz dla niej wyszukiwanie nowych urządzeń.
4
Wybierz „PLT_500”.
W razie potrzeby wpisz cztery zera (0000) jako hasło i zaakceptuj połączenie.
Po udanym sparowaniu wskaźniki przestaną migać oraz usłyszysz komunikat „pairing successful”
(parowanie udane).

#6 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 02 marca 2017 - 12:26

Pierwszy sposób działa ale przy pierwszym uruchomieniu słuchawki, każde kolejne parowanie jest tym sposobem niżej.

#7 Astorre

Astorre
  • 7 postów

Napisano 03 marca 2017 - 11:31

zadziałało, temat uważam za zamknięty. Dziekuję za nakierowanie na właściwe rozwiązanie.

Pozdrawiam,

Kamil

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych