Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z jednoczesnym używaniem spotify i yanosika

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 28 lutego 2017 - 12:34

Witam! Mam następujący problem na moim iPhonie. Występował on i na 5s z iOS 9.3.5, którego miałem z rok temu jak i na obecnym SE z iOS 10.2.1.

Chciałbym jadąc samochodem móc jednocześnie słuchać muzyki przez AUX z odpalonego w tle spotify jak i korzystać z yanosika. W androidzie taka kombinacja nie stanowi żadnego problemu, a iOS-a. podobno taki genialny system, widzę to przerasta. W czym rzecz: wsiadam do auta, odpala muzykę ze spotify, które nastęnie minimalizuję i włączam yanosika. W tym momencie muzyka przestaje grać przez wyjście słuchawkowe, a zaczyna przez głośnik telefonu. Muszę ręcznie przełączyć z powrotem na wyjście słuchawkowe. Dźwięk wraca na radio, ale przyciszony. Muszę zrobić pauzę i znowu odtwarzanie żeby muzyka grała z pełną mocą. Przy podawaniu jakiegoś komunikatu przez yanosika muzyka się pauzuje albo znowu przycisza i tak zostaje i znowu muszę pauzować i wznawiać. A jakbym jeszcze chciał do tego wygasić ekran to w ogóle nic nie działa jak powinno. Strasznie to irytujące zwłaszcza w trakcie jazdy. Czy ktoś ma na to jakiś patent? W androidzie włączałem obie aplikacje i się w żaden sposób nie gryzły. Na czas podawania komunikatu spotify się pauzowało po czym samo zaczynało grać dalej i nie wymagało żadnej ingerencji. Czy da się na iPhone osiągnąć ten sam efekt?

#2 aquatarion

aquatarion
  • 962 postów
  • SkądZabrze

Napisano 28 lutego 2017 - 14:13

Bawiłem się w to samo z iPhonem 7 w aucie ( próbowałem chyba wszystkiego, no może poza jailbreakiem, może tam coś jest co pomoże), miałem podobne problemy i to jeden z powodów dlaczego zmieniłem Apple na Samsunga :). Tak jak mówisz wszystko śmiga idealnie.

#3 mstanko

mstanko
  • 469 postów
  • SkądWągrowiec

Napisano 28 lutego 2017 - 14:55

Z tego samego powodu porzuciłem rok temu iPhone dla Nexusa, ale teraz wróciłem i ogólnie jestem zadowolony, bo telefon w porównaniu do w/w nexusa śmiga aż miło, tylko ten drobiazg...

#4 kkr.kr

kkr.kr
  • 8 postów

Napisano 07 marca 2017 - 22:22

także i mnie wkurza ten problem. Ja sobie poradziłem w ten sposób: w yanosiku wejdź w ustawienia - dzwieki - zaawansowane i zaznacz "automatyczne zamykanie sesji". Trochę to pomaga.

• mstanko lubi to

#5 jasiecki

jasiecki
  • 4 271 postów

Napisano 08 marca 2017 - 22:01

Yanosik ma duże problemy z audio po bt. Poczytajcie ich forum support ma to gdzieś. Zero odzewu
  • MasterM lubi to

Black 3gs/8 ---> Black 4s/16 ---> Black 4/16 ---> White 4s/16 ---> White 5/32 ---> Sliver 5s/64 -->Sliver 6 PLUS/16 ---> Sliver 6s/16 --> Rose gold 6s/64 ---> Black mat 7/128 ---> Black X/64  --> Black 12/128

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych