Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s sam włącza aplikacje, dziwne paski

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 tinker

tinker
  • 4 postów

Napisano 26 lutego 2017 - 20:26

Witam,

od kilku dni mój iphone zaczął się dziwnie zachowywać. Podczas pisania sms zawieszał się, wymagał kilkukrotnego klikania żeby dodała się pojedyncza literka, a dotyk blokował się w różnych miejscach na krótki czas. Sam wychodził z różnych aplikacji, a przy przeglądaniu strony przewijał ją do samego początku. Uznałam to za błąd systemu, więc zaktualizowałam do najnowszej wersji ios, co nic nie dało. Następnie wymazałam całą zawartość, z poziomu telefonu przywracając go do ustawień fabrycznych bez przywracania kopii. Działał normalnie przez jeden dzień, dziś znowu to samo a dodatkowo u góry ekranu pojawiły się dziwne pionowe paski. Dodam, że 2 dni przed wystąpieniem problemu telefon spadł z niewielkiej odległości na dywan, nie odnosząc przy tym żadnych śladów. Uznałam to za niegroźny wypadek, jednak najwyraźniej się przeliczyłam. Co mogło ulec uszkodzeniu? I czy da się to naprawić? (w grę wchodzi jedynie serwis, telefon nie ma już gwarancji)

Załączone pliki

#2 Arekko

Arekko
  • 292 postów

Napisano 27 lutego 2017 - 13:31

Wejdź w DFU i tam odtwórz system. Kasowanie z poziomu telefonu nie daje takiego samego efektu. 

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 27 lutego 2017 - 19:27

Masz uszkodzony dotyk. Potwierdzają to te kwadraty na ekranie i samoczynne włączanie aplikacji.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 tinker

tinker
  • 4 postów

Napisano 01 marca 2017 - 18:59

Dziękuję za odpowiedzi.

Masz uszkodzony dotyk. Potwierdzają to te kwadraty na ekranie i samoczynne włączanie aplikacji.

W takim razie pozostaje serwis. Ile mogłoby to kosztować?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych