Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co myslicie o PB PISMO

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 grzegorzw

grzegorzw
  • 334 postów
  • Skądstolica

Napisano 28 lutego 2006 - 09:09

Prosze o wypowiedz i ocene PB Pismo 500MHz 256ramu 30hdd mam zamiar go kupic interesuje mnie to czy mozna na nim odpalic photoshopa i illustratora itp... \Dziekuje

#2 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 28 lutego 2006 - 09:22

Pierwsza sprawa to myślimy że nie skorzystałeś z opcji szukaj na forum. istnieje szereg opisów PISMO, zarówno o jego wadach i zaletach mówiono już sporo.

Druga sprawa to Pismo jest warte zachodu i tego ile jest warte pieniędzy, 500MHZ to pewnie powyżej 1000zł,
Oczywiście jak włożysz do niego odpowiednio dużo ramu bo 256 dla 10.4.x to trochę mao, postawisz tygrysa możesz śmigać w CS2.
Lepszym jednak rozwiązaniem jest postawienie systemu 9 i do adobe używanie właśnie jego :) chodzi to to jak burza, szkoda że tylko na 7.0 ps :(

#3 tskisiu

tskisiu
  • 1 255 postów
  • SkądEnschede (NL)

Napisano 28 lutego 2006 - 11:09

Pismo to świetny sprzęt. Na moim pismo z 768Mb Ram Tygrys chodzi BARDZO szybko. Wielką zaleta pismo jest też możliwość wsadzenia procesorara G4 550MHz lub G3 nawet 900MHz. Co prawda upgrade jest wart tyle co komputer, ale dla Pismo warto to zrobić.

#4 elrobsono

elrobsono
  • 1 516 postów
  • SkądBarcelona, ES

Napisano 28 lutego 2006 - 16:24

Temat przenoszę do działu Jaki sprzęt wybrać ?
/MF

#5 Mac_Abra

Mac_Abra
  • 674 postów
  • Skądsskątowni

Napisano 17 marca 2006 - 02:46

Nawet G3 1.1 Ghz - dla ścisłości... Ale już nie robią bo były zbyt awaryjne BlueChipy (został tylko xlr8, podobno chodzi świetnie). Z seryjnym CPU czy to 500 czy tym bardzije 400 na CS pod X bym się nie porywał (choć przy full RAMu i szybkim dysku nie sprawdzałem) - JSG wie co mówi - na drugiej partycji wrzucasz Classic'a wraz z PS AI i innymi gadami. Całkiem przyzwocie. Co najmniej ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych