Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Macbook pro early 2015 nie łączy się przez bluetooth z iPhonem 6+.

• This topic is locked This topic is locked
9 replies to this topic

#1 Marcin Muszyński

Marcin Muszyński
  • 3 posts

Posted 23 February 2017 - 10:13

Witam wszystkich uzytkowników, mam problem ze swoim macbookiem. Tak jak w tytule, chodzi o pro z poczatku 2015 ze sierra na pokladzie (10.12.3) a mianowicie nie jestem w stanie polaczyc sie przez bluetooth z moim iphonem 6s+. Resetowałem i laptopa i telefon wlaczalem wylaczlem bt i nic to nie daje. Gdy probuje parowac bezprzewodowe sluchawki to nie ma problemu ani z telefonem ani z laptopem dzialaja i tu i tu. System w telefonie też jest zaktualizowany do najnowszego. Ktokolwiek jest w stanie podpowiedzieć coś dla applowskiego amatora ?  :ph34r:  :ph34r:

Nie widzę opcji edytuj, a zapomniałem dodać. Przy próbie połączenia w preferencjach bluetooth przez sekunde pojawia sie połączono, a po tej krotkiej chwili dostaje informacje, że sieć jest niedostępna.

#2 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 23 February 2017 - 14:32

kliknij w ikonę Bluetooth trzymając w tym czasie shift i alt (option). Wybierz opcję usuwania błędów i wyzeruj moduł Bluetooth. Może pomoże. Jak nie dawaj znać. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#3 DanielF

DanielF
  • 5765 posts
  • SkądSiedlce

Posted 23 February 2017 - 14:36

Ale i tak nie połączysz IP z makiem - poczytaj o tym na forum bo było opisywane
Fallout ...war, war never changes...

#4 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 23 February 2017 - 22:37

Bo iPhone z Mac się nie paruje w bluetooth tylko w zakładce icloud :)

A raczej w ogóle się nie paruje.
Po prostu zaloguj się tym samym icloud na Mac i na iPhone i będzie wszystko śmigać.

Co konkretnie chcesz zrobić z tym bluetoithem?

Edited by imrik, 23 February 2017 - 22:39.

#5 kristof461

kristof461
  • 2340 posts

Posted 23 February 2017 - 22:53

Coś mnie zaćmiło i nie spostrzegłem tego że chcesz sparować iP z Mac'iem. Albo po prostu jakoś tego nie przyswoiłem. Tak czy inaczej jak wyżej nie da się tego zrobić. Możesz wykorzystać AirDrop jeśli chciałeś coś przesłać

Edited by kristof461, 23 February 2017 - 22:59.

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#6 Marcin Muszyński

Marcin Muszyński
  • 3 posts

Posted 23 February 2017 - 22:56

Tak jest - wybaczcie za nie do konca powazny temat, ale cale zycie sie czlowiek uczy. O air dropa mi chodzilo, o polaczenia i smsy tez ale to juz inna historia. Wszystko dziala, dopiero ucze sie tego calego applowskiego "ekosystemu" wszystko niby takie proste i intuicyjne, czasami chyba nawet za proste - co z resztą widać ^_^ Niemniej jednak dziękuję za pomoc i zainteresowanie tematem, pozdrawiam ;)

#7 pablicito

pablicito
  • 29 posts
  • SkądPłock

Posted 23 February 2017 - 23:39

Witam.

Też tak miałem jeszcze pół godziny temu (tylko że ja mam iPhona 6s).

Mam pytanie - u jakiego operatora masz telefon? Bo jeśli w PLUS-ie, to musisz ręcznie skonfigurować ustawienia wysyłania MMS/Internet.

Ja to przed chwilą zrobiłem, pojawiła mi się w ustawieniach nowa ikonka Hotspot osobisty, włączyłem go, ustawiłem hasło dla sieci i - voila: mogę mieć na Mac - u Internet przez iPhona oraz bardzo ładnie łączy mi mi się Mac z iPhonem przez bluetooth.

Pozdrawiam

#8 Marcin Muszyński

Marcin Muszyński
  • 3 posts

Posted 23 February 2017 - 23:59

Również mam w plusie, no i jednym słowem masakra z tymi mmsami. Przerabialem to jakiś czas temu, musiałem wysłać mmsa na szybko i w pewnym momencie duże zdziwienie - czemu się nie da ? :0 Nie mam pojęcia czy jest to kwestia sieci czy telefonu no ale takie rzeczy powinny robić się automatycznie. U mnie już wszystko pięknie śmiga. Te apple to jednak jest całkiem wygodne ^_^

#9 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 24 February 2017 - 09:19

To kwestia i telefonu i sieci w przypadku iPhone i Plusa. Plus nie ma umowy z Apple więc Apple nie wbudował obsługi Plusa w telefon.

#10 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3838 posts

Posted 24 February 2017 - 09:37

Umowy, sieci i mms-y w Plusach czy Orange’ach to na pewno interesująca, lecz już inna bajka. Są odpowiednie działy na forum i kilometry wypowiedzi w nich. Tutaj zaś stwierdził Autor:

[…] U mnie już wszystko pięknie śmiga. […]

więc pozwolę sobie zamknąć wątek.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users