Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Macbook pro early 2015 nie łączy się przez bluetooth z iPhonem 6+.

• Zamknięty Temat jest zamknięty
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 Marcin Muszyński

Marcin Muszyński
  • 3 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 10:13

Witam wszystkich uzytkowników, mam problem ze swoim macbookiem. Tak jak w tytule, chodzi o pro z poczatku 2015 ze sierra na pokladzie (10.12.3) a mianowicie nie jestem w stanie polaczyc sie przez bluetooth z moim iphonem 6s+. Resetowałem i laptopa i telefon wlaczalem wylaczlem bt i nic to nie daje. Gdy probuje parowac bezprzewodowe sluchawki to nie ma problemu ani z telefonem ani z laptopem dzialaja i tu i tu. System w telefonie też jest zaktualizowany do najnowszego. Ktokolwiek jest w stanie podpowiedzieć coś dla applowskiego amatora ?  :ph34r:  :ph34r:

Nie widzę opcji edytuj, a zapomniałem dodać. Przy próbie połączenia w preferencjach bluetooth przez sekunde pojawia sie połączono, a po tej krotkiej chwili dostaje informacje, że sieć jest niedostępna.

#2 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 14:32

kliknij w ikonę Bluetooth trzymając w tym czasie shift i alt (option). Wybierz opcję usuwania błędów i wyzeruj moduł Bluetooth. Może pomoże. Jak nie dawaj znać. 

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#3 DanielF

DanielF
  • 5 765 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 23 lutego 2017 - 14:36

Ale i tak nie połączysz IP z makiem - poczytaj o tym na forum bo było opisywane
Fallout ...war, war never changes...

#4 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 23 lutego 2017 - 22:37

Bo iPhone z Mac się nie paruje w bluetooth tylko w zakładce icloud :)

A raczej w ogóle się nie paruje.
Po prostu zaloguj się tym samym icloud na Mac i na iPhone i będzie wszystko śmigać.

Co konkretnie chcesz zrobić z tym bluetoithem?

Użytkownik imrik edytował ten post 23 lutego 2017 - 22:39

#5 kristof461

kristof461
  • 2 340 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 22:53

Coś mnie zaćmiło i nie spostrzegłem tego że chcesz sparować iP z Mac'iem. Albo po prostu jakoś tego nie przyswoiłem. Tak czy inaczej jak wyżej nie da się tego zrobić. Możesz wykorzystać AirDrop jeśli chciałeś coś przesłać

Użytkownik kristof461 edytował ten post 23 lutego 2017 - 22:59

MacBook Pro 16" 2019 / iPhone Xs / Apple Watch S4 / Apple TV 4 / AirPods

#6 Marcin Muszyński

Marcin Muszyński
  • 3 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 22:56

Tak jest - wybaczcie za nie do konca powazny temat, ale cale zycie sie czlowiek uczy. O air dropa mi chodzilo, o polaczenia i smsy tez ale to juz inna historia. Wszystko dziala, dopiero ucze sie tego calego applowskiego "ekosystemu" wszystko niby takie proste i intuicyjne, czasami chyba nawet za proste - co z resztą widać ^_^ Niemniej jednak dziękuję za pomoc i zainteresowanie tematem, pozdrawiam ;)

#7 pablicito

pablicito
  • 29 postów
  • SkądPłock

Napisano 23 lutego 2017 - 23:39

Witam.

Też tak miałem jeszcze pół godziny temu (tylko że ja mam iPhona 6s).

Mam pytanie - u jakiego operatora masz telefon? Bo jeśli w PLUS-ie, to musisz ręcznie skonfigurować ustawienia wysyłania MMS/Internet.

Ja to przed chwilą zrobiłem, pojawiła mi się w ustawieniach nowa ikonka Hotspot osobisty, włączyłem go, ustawiłem hasło dla sieci i - voila: mogę mieć na Mac - u Internet przez iPhona oraz bardzo ładnie łączy mi mi się Mac z iPhonem przez bluetooth.

Pozdrawiam

#8 Marcin Muszyński

Marcin Muszyński
  • 3 postów

Napisano 23 lutego 2017 - 23:59

Również mam w plusie, no i jednym słowem masakra z tymi mmsami. Przerabialem to jakiś czas temu, musiałem wysłać mmsa na szybko i w pewnym momencie duże zdziwienie - czemu się nie da ? :0 Nie mam pojęcia czy jest to kwestia sieci czy telefonu no ale takie rzeczy powinny robić się automatycznie. U mnie już wszystko pięknie śmiga. Te apple to jednak jest całkiem wygodne ^_^

#9 imrik

imrik
  • 3 471 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 24 lutego 2017 - 09:19

To kwestia i telefonu i sieci w przypadku iPhone i Plusa. Plus nie ma umowy z Apple więc Apple nie wbudował obsługi Plusa w telefon.

#10 cronopioverde

cronopioverde

¿Le gusta este jardin?

• 3 838 postów

Napisano 24 lutego 2017 - 09:37

Umowy, sieci i mms-y w Plusach czy Orange’ach to na pewno interesująca, lecz już inna bajka. Są odpowiednie działy na forum i kilometry wypowiedzi w nich. Tutaj zaś stwierdził Autor:

[…] U mnie już wszystko pięknie śmiga. […]

więc pozwolę sobie zamknąć wątek.

Po pierwsze: na priv mogę zbereźne żarty poopowiadać, pomagam na forum.

Po drugie: brak mojej odpowiedzi na łamaną polszczyznę to wybór purysty. Z tym się nie walczy.
Po trzecie: postawy roszczeniowe zostawiamy dla BOK.
Zmian traffic lights nie przewiduję…

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych