Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

MBPR refurbished-czy warto?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 only21

only21
  • 3 posts

Posted 28 January 2008 - 15:49

Witam, Na poczatku chcialem sie przywitac i podziekowac za info ktore, przez ostatnie 6 miesiecy zmiany na MAC OS, spowodowaly ze moje zdrowie psychiczne jest w przyzwoitym stanie ;) Chcialem Was prosic o opinie: Refurbished MacBook Pro 2.4Ghz Intel Core 2 Duo za EUR 1900 (wg. dzisiejszego kursu - 6,878.81 PLN) Czy warto, czy lepiej nie skapic i kupic nowego?? Laptopa potrzebuje jako centrum rozrywki (podlacony do TV) i jako narzedzie pracy Office oraz Photoshop. Pozdrawiam

#2 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 28 January 2008 - 16:02

Witaj. Ja mogę coś powiedzieć na ten temat. sam kupiłem MBP z refuba i jestem bardzo zadowolony. sprzęt zamawiałem w Szkocji, dostawa trwała jeden dzień. Laptop w idealnym stanie, zero defektów, rys itp jak igła. Sprzęt z refuba jest dokładnie sprawdzany przed wystawieniem go na sprzedaż, jeśli coś w nim nie tak części zostają wymienione na fabrycznie nowe. Moim zdaniem to świetny interes i warto szukac takich okazji. Dostajesz normalną gwarancje, papiery itp. Ja na swoim MBP zaoszczedziłem 300 funtów w salonie kosztował normalnie 1300 funtów. Najlepszy interes jaki do tej pory zrobiłem.

#3 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 January 2008 - 16:13

wiekszosc refurbow to zwroty, nie koniecznie zepsute, ale kupione zbednie... w usa i zachodniej nie wracaja na polki tylko jako refurby sprzedawane wlasnie. jezeli chodzi o apple to jest powazna polityka jakosci i sa to rownie cenne urzadzenia

#4 oloko

oloko
  • 164 posts
  • SkądLwówek Śl.

Posted 28 January 2008 - 16:15

Ja swojego MBP z refuba kupiłem w Irlandii, zapłaciłem za niego 1350 euro (stary model nie na santarose). Różnił się od nowego tylko tym, że nie miał ładnego, kolorowego pudełka tylko zwykłe szare. Laptopa kupiłem w lipcu zeszłego roku i do tej pory działa znakomicie. Nie zauważyłem żadnych rys ani innych defektów. Też uważam, że zrobiłem interes życia :).

#5 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 28 January 2008 - 16:20

Ja swojego MBP z refuba kupiłem w Irlandii, zapłaciłem za niego 1350 euro (stary model nie na santarose). Różnił się od nowego tylko tym, że nie miał ładnego, kolorowego pudełka tylko zwykłe szare. Laptopa kupiłem w lipcu zeszłego roku i do tej pory działa znakomicie. Nie zauważyłem żadnych rys ani innych defektów. Też uważam, że zrobiłem interes życia :).

dokładnie tak! do tej pory japa mi się śmieje jak pomyśle jaki interes zrobiłem, każdy refub dostarczany jest w szarym nie orginalnym pudle ja także w takim pudle dostałem swojego i to jedyna różnica jaka istnieje pomiędzy refubem a kupionym sprzętem prosto z półki.

Refub ma jeszcze jedną zaletę! gdy kupujesz z półki nie wiesz czy twój Brand New laptop nie ma wady fabrycznej lub po prostu po miesiącu nie padnie. Refub jest sprawdzany i testowany w serwisie Apple, wiec masz większą pewność, że będzie dobrze działał.

#6 JędrekMac

JędrekMac
  • 1712 posts
  • SkądŁódź

Posted 28 January 2008 - 18:49

hmm a gdzie dorwac takiego refuba?

#7 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 28 January 2008 - 19:36

hmm a gdzie dorwac takiego refuba?

nie wiem czy w Polsce jest coś takiego dostępne np w UK Store nazywa się to Special Deals i znajdziesz wszystko pod tym adresem Apple Store for Business - Special Deals

Możesz kupić dzięki takiej promocji iPody, komputery nie tylko laptopy czasami są przeprowadzane fajne promocje na klawiatury itp. warto często zaglądać i sprawdzać co się dzieje, można zaoszczędzić kupę kasy!

#8 only21

only21
  • 3 posts

Posted 29 January 2008 - 10:33

Dzieki wielkie za opinie i pomoc, decyzja jest taka - czekam na nowego MBP (mam nadzieje, ze jeszcze w tym tyg.) jesli okaze sie ze nie ma szalu z nowym to kupuje tego konkretnego - Refurbished MacBook Pro 2.4Ghz Intel Core 2 Duo za EUR 1900. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users