Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problemy ze skype'm

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 robbolek

robbolek
  • 143 postów
  • SkądMszczonow

Napisano 27 stycznia 2008 - 22:42

Witam! czy ktos wie jak rozwiazac problem z obrazem video na skypie? Osoba po drugiej stronie mnie nie widzi. ja mam w preferencjach wszystko ustawione na OK, Widze rozmowce slyszalnosc jest OK ale sam nie jestem widziany. po drugiej stronie jest winda. zupelnie nie wiem gdzie szukac dzieki za pomoc.

#2 mlanuszka

mlanuszka
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 27 stycznia 2008 - 22:48

jeżeli u Ciebie jest wszystko ok poustawiane, to kwestia jest tego drugiego komputera. może ten ktoś w windą ma zaznaczone "no one" przy "receive video from" w opcjach. no i powinien mieć zaznaczone też "enable skype video". bardzo często rozmawiam przez skypa z kompem na windzie i jest ok.
  • cheniek lubi to

#3 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 22:49

A czy wiesz o tym, że by pojawił się obraz trzeba kliknąć malutką ikonkę kamerki na dole okna czatu?

#4 robbolek

robbolek
  • 143 postów
  • SkądMszczonow

Napisano 27 stycznia 2008 - 23:30

A czy wiesz o tym, że by pojawił się obraz trzeba kliknąć malutką ikonkę kamerki na dole okna czatu?

"kliknac"czyli najechac tzw. kursorem (sterowanym za pomoca mychy) na w/w ikonke i zrobic click!? czy o to ci chodzilo? WOW! no jasne ze zrobilem

---- Dodano 28-01-2008 o godzinie 01:33 ----
windziarz mowi ze wszystko ma ustawione OK i dlatego nic nie rozumiem

#5 51m0n

51m0n
  • 6 980 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 23:36

"kliknac"czyli najechac tzw. kursorem (sterowanym za pomoca mychy) na w/w ikonke i zrobic click!? czy o to ci chodzilo? WOW! no jasne ze zrobilem

Hehe, spoko, po prostu znam przypadek że pewna osoba tą czynność pominęła ;) - mówiła że nie zauważyła tej ikonki, stąd o tym mówię.

Jeśli sam widzisz się na Maku to faktycznie dziwne - a jaka to winda jest?

#6 mlanuszka

mlanuszka
  • 77 postów
  • Skądkraków

Napisano 27 stycznia 2008 - 23:59

a czy kiedy włączasz u siebie preferencje video, to widzisz obraz z kamery? siebie znaczy ;)

#7 robbolek

robbolek
  • 143 postów
  • SkądMszczonow

Napisano 29 stycznia 2008 - 14:55

a czy kiedy włączasz u siebie preferencje video, to widzisz obraz z kamery? siebie znaczy ;)

Tak Wsystko jest OK. coraz bardziej sie jednak sklaniam do tego ze cos jest nie tak u niego Win.XP. Wczesniej komunikowalem sie z Wista i bylo w porzadku. Caly czas myslalem jednak ze cos przeoczylem. dzieki

#8 shenmue

shenmue
  • 174 postów

Napisano 01 marca 2008 - 10:27

A ja mam taki problem.. Od wczoraj mam macbooka i przy rozmowie przez skype cos strasznie trzeszczy.. Momentami az nie slychac rozmowcy.. Jaka moze byc tego przyczyna

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych