Mam taki niecodzienny problem. Tj dla mnie codzienny, ale ogolnie... posluchajcie sami:
potrzebuje wydrukowac strone a3 na drukarce a4. wiem jak to brzmi.
chodzi o prosty podzial strony na dwie, jako ze pisze partyture z nutkami i nic nie widac. W praktyce plikiem wyjsciowym jest na przyklad PDF. A system to leo.
No wiec leo + dj 5440 + PDF +A3 = ?
Ktoś ma jakiś pomysł?
Sterownik pozwala na drukowanie (a jakze) kilku stron na jednej. Ale odwrotnie - nie. Globalny spisek...

drukowanie a3 na drukarce a4
Rozpoczęty przez
flecista
, 27 sty 2008 17:55
9 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 stycznia 2008 - 17:55
Napisano 27 stycznia 2008 - 18:11
proponuje Acrobata 8, ma opcje dzielenia na mniejsze kawalki
W Preview mozesz zrobic to na sile zaznaczajac wybrany fragment i obciac... (+K)

Napisano 28 stycznia 2008 - 10:07
Nie da sie jakoś bardziej... elegancko?
Napisano 28 stycznia 2008 - 10:57
Myslalem ze wylaczenie opcji dopasowanie w Preview pomoze, ale nie...
Napisano 28 stycznia 2008 - 11:57
Ostatni raz czymś takim bawiłem się z 5 lat temu ale stary Epson Stylus w sterowniku miał możliwość drukowania bannerów. Tuż obok druku dwóch stron/kartkę. Jeżeli współczesne sterowniki są pozbawione takich opcji to żenada.Nie da sie jakoś bardziej... elegancko?
Teraz nie mam jak sprawdzić jak jest u mnie z HP ale wieczorem zajrzę.
Napisano 28 stycznia 2008 - 12:10
Ja mam pomysł
Działa u mnie taka funkcja,ale musisz mieć graficzny pakiet "CorelDRAW Graphics Suite 12"
Jak masz, to daj znać

Napisano 28 stycznia 2008 - 12:47
wiem, ze to bylo w corelu. w corelu na pccie tez to widzialem. ale to rzeczywiscie glupie, ze nie ma durnej opcji w sterowniku, to troszke wyglada jak nagonka na kupowanie drukarek a3.
no nic. trzeba zyc. czyli corel 12 otwiera PDFy? a moze cos darmowego? przeciez go nie kupie do drukowania partytur, absurd

Napisano 28 stycznia 2008 - 12:50
Corel 12 świetnie współpracuje z PDFami;) Wiem, bo sam używam;)
Napisano 08 września 2011 - 11:15
@bushman
Corel na os x?
czyżby był taki?
Napisano 08 września 2011 - 11:30
Z regulaminu forum:
"Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy. Załóż nowy wątek i podaj link do starego tematu jako dowód, że zapoznałeś się z tym co na forum już napisano."
Zamykam
"Nie odświeżaj wątków starszych niż 6 miesięcy. Załóż nowy wątek i podaj link do starego tematu jako dowód, że zapoznałeś się z tym co na forum już napisano."
Zamykam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych