Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Open Transport Tycoon Deluxe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#1 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 27 stycznia 2008 - 15:31

Witajcie!!! Odkrylem w dniu dzisiejszym Transport Tycoon Deluxe dla iPhona!!!Gra jest swietna,nie zauwazylem w niej zadnych ograniczen,wyglada tak samo jak na PC :-) Jest tylko jeden problem w poruszaniu sie po grze,bo jakos moj palec nie specjalnie trafia we wszelkie ikonki i tym podobne rzeczy,dlatego gra sie bardzo ale to bardzo trudno!!! Mam takie pytanie: czy sa dostepne do kupienia jakies rysiki ktore dzialalyby z iPhonem?!?Wiem,ze Steve mowil,ze iPhonem steruje sie za pomoca palcow dloni,ale czy jest to rowniez mozliwe za pomoca jakiegos rysika?!?Jesli tak to jakiego i gdzie go mozna kupic?!? Z gory wielkie dzieki za pomoc.

#2 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 27 stycznia 2008 - 15:33

Chwalisz się i nie podajesz adresu do gry? :)

#3 b.milewski

b.milewski
  • 4 486 postów
  • SkądGlasgow

Napisano 27 stycznia 2008 - 15:41

Chwalisz się i nie podajesz adresu do gry? :)

Chyba tu Open TTD | Installer Apps

#4 nightwish86

nightwish86
  • 146 postów
  • SkądOlsztyn, PL

Napisano 27 stycznia 2008 - 15:45

Witajcie!!!

Odkrylem w dniu dzisiejszym Transport Tycoon Deluxe dla iPhona!!!Gra jest swietna,nie zauwazylem w niej zadnych ograniczen,wyglada tak samo jak na PC :-) Jest tylko jeden problem w poruszaniu sie po grze,bo jakos moj palec nie specjalnie trafia we wszelkie ikonki i tym podobne rzeczy,dlatego gra sie bardzo ale to bardzo trudno!!!
Mam takie pytanie: czy sa dostepne do kupienia jakies rysiki ktore dzialalyby z iPhonem?!?Wiem,ze Steve mowil,ze iPhonem steruje sie za pomoca palcow dloni,ale czy jest to rowniez mozliwe za pomoca jakiegos rysika?!?Jesli tak to jakiego i gdzie go mozna kupic?!?
Z gory wielkie dzieki za pomoc.

Gierka jest świetna, mam ją na iP od jakiegoś miesiąca :). Sterowanie rzeczywiście kuleje - można zastosować trick z baterią. Ujemne ogniwo "paluszka" działa jak rysik. Możesz zrobić coś na tej podstawie.

#5 iSzym

iSzym
  • 1 244 postów
  • SkądRadom / New York

Napisano 27 stycznia 2008 - 15:46

czy sa dostepne do kupienia jakies rysiki ktore dzialalyby z iPhonem?!?

Dzięki Bogu nie ma :)

Chwała Tobie Steve! :)

Gra ma jeden, podstawowy błąd - sterowanie - zamiast tego głupiego kursora mogło by się wchodzić w poszczególne funkcje poprostu na nie 'pacając' zamiast najeżdżać kursorem..

#6 psajcho

psajcho
  • 1 212 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 27 stycznia 2008 - 16:08

to można zrobić ujemny długopis ;] podłączyć pod ogniwo kabelek i pociągnąć go do końcówki wkładu. może być też niezłym sposobem na nartach czy innym sporcie w rękawicach ;p

#7 zawszespocco

zawszespocco
  • 22 postów
  • SkądW-ch

Napisano 27 stycznia 2008 - 16:13

A ja mam pytanko, które wyda się zapewne banalne. Co zrobić by to zainstalować? Otworzyć installera -> sources i jaki adres podać?

#8 wasil16

wasil16
  • 541 postów
  • SkądMielno

Napisano 27 stycznia 2008 - 17:32

A ja mam pytanko, które wyda się zapewne banalne.

Co zrobić by to zainstalować? Otworzyć installera -> sources i jaki adres podać?

W zakladce sources musisz wpisac nowe zrodlo:

ModMyiFone.com

Po dodaniu zrodla w dziale install-games pojawi sie gra Open TTD.Pozostaje ja tylko pobrac i zainstalowac!!!

#9 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 28 stycznia 2008 - 09:29

Są rysiki do iPhone'a. Ja przynajmniej jeden gdzieś na eBay'u widziałem ;).

#10 areoqs

areoqs
  • 342 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2008 - 10:46

fajnie :D

#11 tukan

tukan
  • 772 postów

Napisano 28 stycznia 2008 - 15:19

wraca mi do springboarda przy instalacji. jakies solucje??

#12 SweepeRpl

SweepeRpl
  • 196 postów

Napisano 02 lutego 2008 - 19:06

Ciekawe ;) Grac sie w to to nie ta, ale sam 'proof of concept' jest wysmienity. Ciekawy jestem jak trudno jest przeniesc takie gierki na iPhone'a, zakladajac ze maja juz swoje porty na OS X...

#13 nightwish86

nightwish86
  • 146 postów
  • SkądOlsztyn, PL

Napisano 03 lutego 2008 - 15:49

Ciekawe ;) Grac sie w to to nie ta, ale sam 'proof of concept' jest wysmienity. Ciekawy jestem jak trudno jest przeniesc takie gierki na iPhone'a, zakladajac ze maja juz swoje porty na OS X...

Dość prosto wbrew pozorom. Wystarcza dobrze przygotowany toolchain i spora wiedza programistyczna + troszkę czasu. Wbrew pozorom student informatyki poradziłby sobie bez problemu, nie trzeba być wielkim geniuszem :).

#14 Vizir

Vizir
  • 300 postów
  • SkądParyż

Napisano 03 lutego 2008 - 18:03

To ja bym proponowal Roller Coaster Tycoon:)

#15 internex

internex
  • 592 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 lutego 2008 - 18:29

To ja bym proponowal Roller Coaster Tycoon:)

Ale jedynkę ;)
Miodnie by było.

#16 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 15 lutego 2008 - 00:32

Jak sie tu porusza po mapie (na kompie prawym klawisze a tu?)sterowanie faktycznie masakrycznie kuleje

#17 mikiel

mikiel
  • 129 postów
  • SkądCentrum

Napisano 18 lutego 2008 - 22:59

jak mam ja zainstalowac ?:(

#18 M4v3R

M4v3R
  • 2 043 postów
  • Skąd/usr/pl/Konin

Napisano 18 lutego 2008 - 23:38

@yolmen: Dwoma palcami spróbuj.

#19 maqs77

maqs77
  • 213 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 00:04

Instaluje do połowy i wywala... ;/

#20 mikiel

mikiel
  • 129 postów
  • SkądCentrum

Napisano 19 lutego 2008 - 00:07

Instaluje do połowy i wywala... ;/

g
Ale jak dodac ta gre do intalera?

#21 maqs77

maqs77
  • 213 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 00:13

Potrzebujesz źródła... niestety nie podam bo nie mam pojęcia które to jest

#22 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 19 lutego 2008 - 00:19

Gierka fajna ale sterowanie tragiczne. Gdzies czytalem (mam nadzieje, ze nie tutaj :D ), bodajze na zodttd.com, ktorzy sa autorem konwersji tej gry na iphona, ze moze zrobią coś na zasadzie sterowania grotem tzn pukając ekran w jednym miejscu pokazuje nam sie strzalka i jej grot dopiero nakierowujemy na miejsce, w ktore chcemy kilknac, taki pomysl padl jakis czas temu tam na forum jesli sie nie myle, jakby to wprowadzili to mialoby to rece i nogi :) Jesli w ogole jest to wykonalne. Na te chwile szkoda czasu

#23 lo0kash

lo0kash
  • 6 postów

Napisano 25 lutego 2008 - 14:56

ja bym poprosil o Roller Coaster Tycoon lub Heros 3 :-) bo 2 juz od dawna na PDA jest :P

#24 yolmen

yolmen
  • 116 postów

Napisano 27 lutego 2008 - 09:34

ZodTTD.com/repo , w katalogu games dojda jeszcze emulatory nintendo psx i chyba jakies gry, miedzy innymi open ttd

#25 m4rino

m4rino
  • 17 postów

Napisano 17 marca 2008 - 02:57

hmmm scigam ta gierke z instalera i gdy ja odpalam nagle cofa do menu wie ktos czemu to tak ??

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych