Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Numerowanie stron w Pages

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Googlarz

Googlarz
  • 384 postów
  • SkądPoznań

Napisano 26 stycznia 2008 - 14:05

Witam, Mam malutki problem - chciałbym dodać numerację stron w Pages ale zaczynając od np 3 strony... yak? dzięki i pozdrawiam, Dawid

#2 przemek83

przemek83
  • 277 postów
  • SkądMilanówek

Napisano 26 stycznia 2008 - 14:31

Inspektor-> Layout -> Sections -> start at... tylko te nienumerowane strony powinny byc w osobnej sekcji

#3 Googlarz

Googlarz
  • 384 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 stycznia 2008 - 12:01

dzięki ale... yyyy sekcje? próbowałem ale wszystkie strony mi numeruje (1-1, 1-2, 2-3,3-4) czyli 1 i 2 jako str 1...

#4 przemek83

przemek83
  • 277 postów
  • SkądMilanówek

Napisano 27 stycznia 2008 - 18:27

zalozmy ze masz juz te dwie sekcje, pierwsza: dwie strony, ktore nie maja miec numerkow, i druga sekcja reszta z numerkami. Zaznaczasz druga sekcje(Show Page Thumbnails) idziesz do Inspektora-> Layout -> Sections i tam ustawiasz ze ma numerowac od jeden, wowczas 3 strona w podgladzie bedzie miala numer jeden, ale dwie wczesniejsze tez pewnie beda mialy numeracje 1 i 2, aby rozdzielic te skecje , zaznaczasz kolejny raz druga sekcje i odhaczasz w ispektorze: Use previous Headers i Footers, wtedy w pierwszej sekcji mozesz skasowac numeracje, ktora jest w stopce, a w sekcji drugiej nie powinno to ulec zmianie. Moze jest latwiejszy sposob, ale ja tak wykombinowalem...
  • syrakuz i Googlarz lubią to

#5 Googlarz

Googlarz
  • 384 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 stycznia 2008 - 20:39

a gdy mam już napisany dokument w Pages - jak edytować te sekcje? dzięki i pozdrawiam, Dawid

#6 przemek83

przemek83
  • 277 postów
  • SkądMilanówek

Napisano 27 stycznia 2008 - 21:26

doloz jedna strone na poczatku, postaw kursor, a nastepnie menu Insert->Section brake, wszystko pozniej widac w pasku podgladu (show page thumbnails).

#7 Googlarz

Googlarz
  • 384 postów
  • SkądPoznań

Napisano 27 stycznia 2008 - 22:01

dzięki wielkie :-)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych