Od kiedy Perian nie wyświetla napisów w QT, oglądam filmy używając VLC playera.
1. Jeśli używam zewnętrznego monitora Qt potrafił "wygasić" ekran w Maku. W VLC nie widzę takiej opcji.
2. Czy da sie jakoś ustawić Qt, żeby można było normalie pracować z Makiem podczas gdy na zewnętrznym monitorze jest film w trybie pełnoekranowym (VLC ma tak domyślnie).
3. Czy da sie*ustawić frontrow na zewnętrznym monitorze, przy wygaszonym monitorze głównym?
Pozdrawiam

VLC, Qt a zewnętrzny monitor.
Rozpoczęty przez
Ksiry
, 26 sty 2008 13:47
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 26 stycznia 2008 - 13:47
Napisano 26 stycznia 2008 - 15:02
ad1 vlc ma domyslnie ustawione wylaczanie wygaszacza ekranu. nie wiem czy wylaczenie tego nie wygasi tez drugiego monitora, ale mozesz sprawdzic.
ustawienia > preferencje > obraz > zaznaczyc opcje zaawansowane (po prawej na dole, pojawi sie wiecej ustawien) > wylaczaj wygaszacz ekranu
Napisano 26 stycznia 2008 - 15:54
Chyba się nieprecyzyjnie wyraziłem. Jak odpalam Qt i wrzucam na zewnętrzny monitor, daje pełny ekran, to mój mac robi się czarny (ale nie da sie robić czegoś na głównym, bo wyłączy sie tryb pełnoekranowy na zewnętrznym monitorze)
Teraz w Qt niema napisów (Perian nie działa) i muszę korzystać z VLC. VLC znowu po włączeniu na zewnętrznym monitorze filmu pozostawia w pełni funkcjonalny komputer - ktoś ogląda sobie film na zewnętrznym, a ja np. pisze coś w Pages. Nie da się jednak, wygasić głównego ekranu i cały czas świeci.
Generalnie chciałbym znaleźć funkcje w VLC, która pozwoli mi na wygaszenie głównego ekranu w czasie oglądania filmu, albo możliwość używania Qt z napisami. A na przyszłość - jak naprawią Periana - to żebym mógł w odpalić film w Qt, na pełnym ekranie i używać w tym samym czasie komputera na głównym ekranie.
Napisano 27 stycznia 2008 - 15:05
Perian 1.1 beta 1 wyswietla napisy pod Leo w quickview i QT...
Napisano 27 stycznia 2008 - 15:42
a masz wersje binarną periana beta? bo widze że dostępne tylko w żródlach na svn do samodzielnej kompilacji.
Napisano 27 stycznia 2008 - 21:07
dobra, ale podaj link do pobrania...Perian 1.1 beta 1 wyswietla napisy pod Leo w quickview i QT...
Napisano 01 lutego 2008 - 15:12
mi nie wyświetla napisów ani w QT ani we frontRow
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych