Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Cienie pod oknami (jak wyłączyć?)

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 coffee_man

coffee_man
  • 87 posts

Posted 26 January 2008 - 07:58

Witam! Chciałbym się pozbyć cieni pod oknami. Mam Leoparda. Niby to ładne itd, ale mam G4 1,33 i 512 RAM, więc wolałbym pozbyć się tego bezużytecznego zjadacza pamięci;) Pozdraiwam!

#2 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 26 January 2008 - 10:24

witamy kolegę ze świata windowsów.

dla leo nic nie znalazłem.
dla tygrysa - ShadowKiller 1.3 software download - Mac OS X - VersionTracker

#3 Witos

Witos
  • 4400 posts

Posted 26 January 2008 - 10:53

Nawet jak by się pokazał taki hack na Leoparda to odradzam Ci instalowanie jakichkolwiek hack'ów/pluginów. Nie wiemy jak ten akurat hack jest napisany, czy uruchamia się porczas startu systemu, czy też zmienia gdzieś wpis i koniec. Możesz mieć kłopoty z systemem, który przecież jest wystarczająco funkcjonalny. Poza tym, może wystarczy w terminal'u coś wpisać, żeby usunąć cienie ? może popytaj kogoś w serwisie, na przykład firmy Cortland, oni bez problemów pomagają, jeśli mogą.

#4 coffee_man

coffee_man
  • 87 posts

Posted 26 January 2008 - 12:41

No wlasnie chodzi mi o usuniecie ich w pliku konfiguracyjnym;)
@ psajcho nie obrazaj mnie...

#5 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 26 January 2008 - 16:09

@ psajcho nie obrazaj mnie...

płaczę ze śmiechu jak mam do czynienia z takimi sknerami dla ramu. przesiądź się od razu do terminala. po co gui ma Ci zjadać drogocenną pamięć?

#6 _krzysiek

_krzysiek
  • 1971 posts
  • SkądŁódź

Posted 26 January 2008 - 16:28

płaczę ze śmiechu jak mam do czynienia z takimi sknerami dla ramu. przesiądź się od razu do terminala. po co gui ma Ci zjadać drogocenną pamięć?

System operacyjny to nie gra typu Colin Dirt ktora trzeba niezle nakarmic na starcie.

#7 coffee_man

coffee_man
  • 87 posts

Posted 27 January 2008 - 11:44

Próbuję zoptymalizować system. Cienie pod oknami nie są mi do niczego potrzebne. Poza tym każdy ma prawo do własnego desktopu takiego jaki mu się podoba. Ja chcę bez cieni i to jest moja sprawa. Generalnie OSX muli więc próbuję wyeliminować rzeczy niepotrzebne,żeby poprawić jego płynność.

#8 wieslawo

wieslawo
  • 3698 posts
  • SkądL-no/P-ń

Posted 27 January 2008 - 14:15

ale z całym szacunkiem, 512 MB ramu + Leo = muli. Bardziej bym się zajął po pierwsze dockiem po drugie zmień kolory z milionów na tauzeny, wyraźny skok prędkości. Równie dobrze mógłbyś napisać mam Fiata 126p co mogę z niego usunąć aby przyspieszał w 7s do 100km/h. Parafrazując osła "zainwestuj w ram...." ;)

#9 coffee_man

coffee_man
  • 87 posts

Posted 27 January 2008 - 14:45

Miałem 1gb ramu i tak samo mulił;) Nie rozumiem jak system rozdziela pamięć, że po włączeniu ekranu (był uśpiony sam ekran) przez prawie minutę nie da się nic zrobić, bo system wykonuje jakieś nieznane dla mnie operacje... A w ram zainwestuję, ale narazie mam nadzieję na optymalizację....

#10 psajcho

psajcho
  • 1212 posts
  • SkądBiałystok

Posted 27 January 2008 - 16:06

Miałem 1gb ramu i tak samo mulił;) Nie rozumiem jak system rozdziela pamięć, że po włączeniu ekranu (był uśpiony sam ekran) przez prawie minutę nie da się nic zrobić, bo system wykonuje jakieś nieznane dla mnie operacje...
A w ram zainwestuję, ale narazie mam nadzieję na optymalizację....

ja też nie wiem, więc poszedłem po rozum do głowy i zrezygnowałem z leo.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users