Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone7 "ginie" dzwiek dzwonkow, pozostaje wibracja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 gregk77

gregk77
  • 3 postów
  • SkądLimerick/Poznan

Napisano 18 lutego 2017 - 07:46

Witam, problem wystepuje w dwoch telefonach iPhone7 128GB Czarny Mat, oba telefony byly zakupione pierwszego dnia przedsprzedazy i otrzymalem je pierwszego dnia kiedy byly dostepne 16 Wrzesnia (Irlandia), sa zapewne z tej samej lini produkcyjnej. 
Problem Wystepuje sporadycznie, telefon gubi dzwiek dzwonkow i alarmow co jest bardzo klopotliwe, bo juz kilka razy nie obudzil mojej malzonki do pracy a mnie zdazylo sie to dwa razy. iPhone mojej zony ma ten problem przynajmniej raz w tygodniu, ona sama twierdzi, ze problem pojawia sie po wylaczeniu dzwiekow przelacznikiem z boku nie wraca do stanu poprzedniego (gdzie ikonka na srodku ekranu pokazuje, ze dzwieki zostaly wlaczone), pomaga tylko restart telefonu, aktualizacje robione caly czas z nadzieja, ze rozwiaze to problem.
Nie pomaga nic w zmianach ustawien, nic z przyciskami telefonu, przelacznikiem dzwieku. 

Googluje problem od jakiegos czasu i nikt o tym nie pisze, moze sam cos robie zle a moze pechowo trafilem na jakas strzelona serie...

Wiem, ze pozostaly mi ustawienia fabryczne bo to juz ostatecznosc, zamierzam to zrobic, ale pytam sie tutaj, bo moze ktos juz sie spotkal z problemem?!
Rozmawialem z serwisantem, powiedzial, ze jezeli problem wystepuje sporadycznie to sa duze szanse, ze go nie wykryja podczas testowania i kazal nagrac mi filmik kiedy wystapi problem, mam jednak nadzieje, ze nie bede musial sie pozbywac telefonu i oddawac go do serwisu :(

To juz czwarty iP z kolei i pierwszy z problemami, wiec troche jestem zawiedziony a zarazem z nadzieja, ze jest to jakas totalna bzdura.

#2 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 18 lutego 2017 - 09:11

Ja na 7 plus też zauważyłem taką przypadłość. Od czasu do czasu telefon zaczyna dzwonić a po chwili już tylko wibruje albo wcale nie dzwoni tylko wibruje. Przymknąłem nadto oko mając nadzieję, że to tylko aktualny soft tak miesza.

iPhone 11

#3 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 18 lutego 2017 - 09:46

Nic nie grzeb. Nic ne ustawiaj bo i tak nic nie zrobisz. Problem znany od iOS 10. Trzeba czekać aż Apple się obudzi i to poprawi, bo od 10 w góre to coraz gorzej. Jest tyle jeszcze błędów że masakra :/
Mam to samo. Przyzwyczajam się pomału :)
Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#4 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 18 lutego 2017 - 09:54

Tylko ciekawe czy beta testerzy to dostrzegają i czy problem został zgłoszony do Apple.
Sprawa dość kuriozalna i zarazem podstawowa w telefonie szwankuje i nikt z tym nic nie robi.

iPhone 11

#5 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 18 lutego 2017 - 09:59

Zrób reset. Ustaw jako nowy. Wtedy się dowiesz czy się poprawi. Szczerze? 10.2.1 to gniot i padaka oprócz bateri. Mi pomogło tylko na chwilę, więc to coś w systemie siedzi. Czemam dalej :)
Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#6 Aastelix

Aastelix
  • 1 528 postów
  • SkądPodbeskidzie

Napisano 18 lutego 2017 - 10:26

Reset do fabrycznych przerabiałem już kilkukrotnie. Bez pozytywnego rezultatu. Trzeba by zapytać w temacie 10.3 beta jak to wyglada.

iPhone 11

#7 gregk77

gregk77
  • 3 postów
  • SkądLimerick/Poznan

Napisano 18 lutego 2017 - 10:38

No tak, ale temat mam praktycznie od nowego, wyglada na to, ze caly iOS10 tak ma...
U mnie problem jest maly, moja zona dostaje bialej goraczki, bo to dosc czesty problem, wierzylem w kazda kolejna aktualizacje i nic.
Jak tak dalej bedzie to sprzedaje na jesien iP7 i kupuje to co wyjdzie, normalnie zmieniam co dwa lata.

#8 Monika Grzegorz Zaręba

Monika Grzegorz Zaręba
  • 4 postów

Napisano 20 lutego 2017 - 07:29

U mnie to samo iPhone SE 10.2.1 mnie więcej co dwa dni tracę dźwięk dzwonka, pozostaje tylko wibracja, nie mogę w tym czasie też odtwarzac filmów na YouTube i korzystać z Apple Music wkurza to strasznie
Dopiero wyłączenie i włączenie telefonu pomaga

#9 gregk77

gregk77
  • 3 postów
  • SkądLimerick/Poznan

Napisano 26 lutego 2017 - 17:45

No i jestem po resecie mojego, jak na te chwile jest ok, mojej zony telefonu nie robilem, bo ciagle czasu nie ma na to...oraz ciegle ginie jej dzwiek.
Coraz czesciej rozwazam pozbycie sie iP7 zaraz po premierze tego co wyjdzie na jesien.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych