Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kalkulator bez pierwiastków?

• Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 jakubat

jakubat
  • 200 posts

Posted 24 January 2008 - 23:14

Witam, ostatnio zaskoczyła mnie w iphone jedna rzecz, może wydać się niektórym prozaiczna ale standardowy kalkulator w telefonie NIE ma funkcji pierwiastek. Jestem na profilu mat-inf i od czasu do czasu przydała by się taka opcja w kalkulatorze. Czy jest dostępny jakiś alternatywny program na iPhone?

#2 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 24 January 2008 - 23:16

Ten telefon nie ma wielu rzeczy :) tzn nic nie ma :D więc nie powinno cię to dziwić cud że potrafi wysyłać sms i w ogóle ma taką opcję :)

#3 cizu

cizu
  • 943 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 January 2008 - 23:27

standardowy kalkulator noki tez nie ma .. ale co to za problem ? podnosisz do potęgi 0,5, ups iphone nie ma tez potęg ;P

#4 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 24 January 2008 - 23:43

:grin:

standardowy kalkulator noki tez nie ma .. ale co to za problem ? podnosisz do potęgi 0,5, ups iphone nie ma tez potęg ;P

ha ha nie no rozwaliłeś mnie? czyli ten telefon na prawe nic nie ma!

#5 adiviking

adiviking
  • 446 posts

Posted 24 January 2008 - 23:45

ups mozesz zainstalowac macalc i masz co chcesz :)

#6 cizu

cizu
  • 943 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 January 2008 - 01:49

:grin:

ha ha nie no rozwaliłeś mnie? czyli ten telefon na prawe nic nie ma!

Nie napisałem że nic nie ma. Ale hm, standardowy kalkulator ma pierwiastkowanie - z tego konkluzja że amerykanie/francuzi/niemcy/anglicy nie potrzebują tego ;P dziwne.
...
cóż prawda jest taka że iphone to bardziej zabawka, bajerek a nie w pełni funkcjonalny telefon. I jeszcze pół forum się rzuca na niego i bawi w odblokowywanie. A nawet nie umieją wpisać w google czy jest alternatywny kalkulator dla iphone.
iPhone wszystko fajnie, ale jednak mizernie. Niewątpliwą zaletą jest touch screen i jako taki system, kiedyś będzie teraz imo: nie warto ;)

I idę spać ;)

#7 areoqs

areoqs
  • 342 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 January 2008 - 01:57

ups mozesz zainstalowac macalc i masz co chcesz :)

no tak tylko to jest na RPM =/

#8 Ksiry

Ksiry
  • 177 posts

Posted 25 January 2008 - 09:09

Jeszcze nie miałem telefonu z funkcja pierwiastkowania.... Zawsze mnie to dziwiło

#9 jakubat

jakubat
  • 200 posts

Posted 25 January 2008 - 11:09

Ten telefon nie ma wielu rzeczy :) tzn nic nie ma :D więc nie powinno cię to dziwić cud że potrafi wysyłać sms i w ogóle ma taką opcję :)

Czy ja coś mówię o funkcjach telefonu ogólnie? Pytałem tylko czy jest alternatywny kalkulator ;) a więc wróćmy do tematu postu :)

#10 jakubat

jakubat
  • 200 posts

Posted 27 January 2008 - 12:28

Znalazłem rozwiązanie. W installerze w widoku wszystkich pakietów są kalkulatory: HP-11C i kilka podobnych. Może funkcja pierwiastkowania to dla amerykanów funkcja naukowa i "zwykły" kalkulator nie musi jej zawierać?:)

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users