Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Skanowanie w sieci

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 posts
  • SkądPoznań/Warszawa

Posted 24 January 2008 - 12:36

Witam, szukam rozwiązania problemu: w biurze jest 5 MAC'ów: 2 * iMac i 3 * MBP, chcemy kupić skaner (lub urządzenie wielofunkcyjne, znaczenia nie ma), ale chcielibyśmy móc korzystać ze skanera po sieci. A nie skaner podłączony do jednego kompa i rozsyłanie mailem. Czy spotkał się już ktoś z takim rozwiązaniem? Dzięki za pomoc P.

#2 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 24 January 2008 - 12:46

Np.

Skaner sieciowy HP Scanjet seria 7650n opis - HP Małe i średnie firmy produkty
  • Przemo_c likes this

#3 iG4

iG4
  • 541 posts
  • SkądKraków,Poland

Posted 24 January 2008 - 12:49

Drukarke da sie dostpnić napewno, a jeśli to bedzie urządzenie wielofunkcyjne to pewnie skaner też (pewnie nie jestem). Udostępnienie plików można zrobić przez server ftp/www/ postawiony na maku podpietym do skanera. Skanowaniem i udostenianiem można administrować przez udostęnienie pulpitu. Skaner powinno sie dać udostępnić przeż AirPort Extreme Base Station, wszysko jest do sprawdenia i przedyskutowania.

#4 Ksiry

Ksiry
  • 177 posts

Posted 24 January 2008 - 13:00

Myślę, że można kupić jakieś urządzenie wielofunkcyjne i podpiąć je do waszego routera WiFi. Teraz większość routerów ma taką możliwość.

#5 Przemo_c

Przemo_c
  • 254 posts
  • SkądPoznań/Warszawa

Posted 24 January 2008 - 13:31

Ciekawe czy AirPort Extreme ma taką możliwość, chyba będzie trzeba sprawdzić. Dzięki za wszelkie info P.

#6 Ksiry

Ksiry
  • 177 posts

Posted 24 January 2008 - 15:18

Już AirPort Express ma możliwość podłączenia dowolnej drukarki usb, wiec pewnie i urządzenia wielofunkcyjnego. Są nawet dostępne gotowe drukarki bezprzewodowe już od 300PLN. Myślę, że to kwestia poprzeglądania stron. Na stroni HP mają dość dobry poradnik i wyszukiwarkę odpowiednich produktów.

#7 dzaku

dzaku
  • 665 posts

Posted 24 January 2008 - 15:49

Już AirPort Express ma możliwość podłączenia dowolnej drukarki usb, wiec pewnie i urządzenia wielofunkcyjnego. Są nawet dostępne gotowe drukarki bezprzewodowe już od 300PLN. Myślę, że to kwestia poprzeglądania stron. Na stroni HP mają dość dobry poradnik i wyszukiwarkę odpowiednich produktów.

Tyle, ze podpinajac urzadzenie wielofunkcyjne do APEX mozesz korzystac tylko z drukarki.

Tu jest urzadzenie, ktore powinno rozwiazac problem skanera:

Keyspan | USB 2.0 Server (U2S-2A)
  • Przemo_c likes this

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users