Witam
Czy ktos zna jakis "patent" na odtwarzanie plikow .rmvb z napisami z .txt?
Sam .rmvb chodzi elegancko pod RealPlayerem.
Moze jakies dodatkowe kodeki dla MPlayera?

[Wideo] [Odtwarzanie] RMVB
Rozpoczęty przez
tomasz
, 02 maj 2005 23:08
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 02 maja 2005 - 23:08
Napisano 03 maja 2005 - 20:35
To powinno pomoc:
http://www1.mplayerh...0041107.pkg.zip
szkoda, ze nie ma dla MacOS X essential codec pack'a, takiego jak dla Linuksa, ale darowanemu koniowi...
http://www1.mplayerh...0041107.pkg.zip
szkoda, ze nie ma dla MacOS X essential codec pack'a, takiego jak dla Linuksa, ale darowanemu koniowi...

Napisano 10 maja 2005 - 23:57
instaluje sie i nic. trzeba jakos zmusic mplayera do odtwarzania rmvb?
Napisano 11 maja 2005 - 08:39
domyślny katalog, do którego są rozpakowywane kodeki z tego pakietu to /usr/local/lib/codecs.
Może Twój MPlayer nie wie, że ma czerpać kodeki z tego katalogu. Poszukaj w ustawieniach ścieżki do kodeków i zmień ją na w/w, albo zrób kopie/linki tych kodeków w katalogach /usr/lib/codecs, /usr/local/lib/win32 lub /usr/lib/win32. Któryś powinien zadziałać...
tzn prawdopodobnie
bo sam nie mam Mac'a i nie mogę tego sposobu przetestowac
Może Twój MPlayer nie wie, że ma czerpać kodeki z tego katalogu. Poszukaj w ustawieniach ścieżki do kodeków i zmień ją na w/w, albo zrób kopie/linki tych kodeków w katalogach /usr/lib/codecs, /usr/local/lib/win32 lub /usr/lib/win32. Któryś powinien zadziałać...
tzn prawdopodobnie

Napisano 11 maja 2005 - 14:13
jak znajdziesz katalog win32 to bedziesz miszcz swiata

Napisano 11 maja 2005 - 14:22
mkdir /usr/local/lib/win32 
no pacz! znalazłem! :shock:
poquony dla miszcza śfiata?
a tak na poważnie - czasem takie ręczne UNIX'owe rozwiązania są skuteczniejsze niż grzebanie w ustawieniach i godziny bezproduktywnego klikania po menusach

no pacz! znalazłem! :shock:
poquony dla miszcza śfiata?

a tak na poważnie - czasem takie ręczne UNIX'owe rozwiązania są skuteczniejsze niż grzebanie w ustawieniach i godziny bezproduktywnego klikania po menusach
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych