Komputer do domu - tani.
Posted 23 February 2006 - 00:54
Posted 23 February 2006 - 02:06
Polecam MAC MINI lub jesli chcesz wykorzystac dyski jakiegos G4 kolo 1 Ghz lub iMaczka G4 800 Mhz - podepniesz sobie LCD jako drugi .
[ Dodano: 2006-02-23, 02:07 ]
Nie doczytalem - Serial ATA nie podepniesz do iMaczka a do G4 trzeba jakis kontroler makolubny . Najlepiej sprzedac PCtowe bebechy i kupic mini w Sadzie - jest jakas promocja
Posted 23 February 2006 - 10:38
Posted 23 February 2006 - 11:37
Pchnąć te dyski i karty i kupic Minimaka za 1700zł w SADdzie albo tak jak pisał MacDada kupic jakiegos PowerMacka G4 na Allegro i go podrasować
Mysle ze za te pieniadze możesz celować w QuickSilvera (procesor w okolicach 733MHz) - zawsze od zakupionego komputera mozesz sprzedac dysk i grafike i wyjsc na te 1350zł .
Potrzebny Ci bedzie kontroler SATA z allegro i oba dyski mozesz wtedy spiac w raid co poprawi wydajnosc maszyny.
Jeśli dobrze pojdzie to przeflashujesz swojego Radeona na mackowatego według instrukcji dostepnej na forum
Ram do 1GB i mozesz spokojnie działac... i rozgladac sie za jakims upgrade procesora :mrgreen:
Pozdrawiam, waluigi
Posted 23 February 2006 - 13:17
Posted 23 February 2006 - 14:43
Posted 23 February 2006 - 15:36
Grafike to Radeon 8500 64MB i naped COMBO.
Cena za ten sprzet bez dysku to 1tys zł albo moge sie potargowac na 900zł.
Jak byś go chciał kupić i bezprowizyjnie oddać to kto wie czy byśmy nie porozmaiali PW
Co do tego drugiego to jest on odrazu z monitorem, pamiętaj że kupując mini musisz jeszcze wydać pieniądze na monitor czyli na lcd minimum 700zł Sam procesor to jest dośc przyzwoity. ja w tej chwili mam PM G4 400 i naprawdę wystarcza zarówno do pracy zawodowej (fotograf) i do internetu, muzyki, nauki. Więc zastanów się czy lepiej dać 2000 i mieć najładniejszy komputer mac'a według nie których czy kupic mini i dokupić monitor co razem wyjdzie ok 2500 minimum.
Posted 23 February 2006 - 15:51
Posted 23 February 2006 - 16:14
Jestem umówiony z tym kolegą na 18, sprawdze komputer w ciagu jakiejs godziny - na co warto zwrocic uwage ?
I czy ten procesor mi wystarczy zeby pracowac w systemie OSX Tiger z takimi programami jak cos do sluchania muzyki, przgeladarka internetowa, program do ogladania filmow, program do rozmow internetowych i cos do delikatnej korekty fotografii :?:
U tego kolegi z Norwegii pracowałem na Machintoshu Mini i taka szybkosc mi odpowiadala ale to jest polowe wolniejszy procesor wiec czy bedzie dobrze ?
Ten kolega napisal mi w mailu ze juz niema mini i zamienia je na PowerMachintosha z takimi samymi MHz zeby mogl wlozyc do niego wiekszy dysk i on ma sporo urzadzen na usb wiec kupi jakas karte.
Jak obejrze ten komputer i bedzie dobry to kupie do niego odrazu te karte do dysków
[url]http://allegro.pl/item86058639_kontroler_serial_ata_do_maka_firmtek_seritek_1s2.html[/url]
i bede je mial jak w PC - czy OSX moze obslugiwac dwa dyski podlaczone tak zeby dzialaly jak w PC (sprzedawca nazywa to RAID)?
I co jeszcze mam do niego dokupic?
Moje uszanowanie JSG,
Roman Raczyński.
Posted 23 February 2006 - 17:08
Posted 23 February 2006 - 19:52
Posted 24 February 2006 - 00:12
Posted 24 February 2006 - 02:31
Posted 24 February 2006 - 08:31
No gratulacjeMoje uszanowanie !
Własnie pisze juz z machintosha - pener przefleshował mi radeona 9800 na mackowa wersje, pozyczyl dysk 20GB i zainstalował tygrysa za co mu z tego miejsca dziekuje :!:
Uczucie jak najbardziej na miejscu Nie wiem jak z większymi, u mnie śmiga 120GB i 60G oba Seagate Barracuda 7200 mam problemy z podłączeniem 3 choć podobno powinny chodzić 4- tak na marginesie to w połowie marca powinienem dostać płytę główna od takiego ja twójNareszcie czuje ze znowu mam komputer - jutro jade po dysk ATA - jaki najwiekszy do tego komputera wejdzie, bo pener własnie mi mówi ze 120GB ?
W kontrolery też trzeba się bawić bo np USB 2.0 osiągalne jest tylko przez kontrolerSprzedałem mu swoje dwa dyski Serial ATA bo nie chcem sie bawic z tymi kontrolerami a pener z checia je wzial.
Znowu czuje ze mam komputer z prawdziwego zdarzenia
Nic, napijemy sie z tej okazji i z okazji mojego powrotu do Polski bo dawno ni pilem
A potem jade do domu bawic sie komputerem
Az mi sie wierzyc niechce ze wczoraj napisalem ten temat a dzisiaj juz mam Machintosha !
Serdecznie wszystkim dziekuje !
Roman Raczynski
Co do picia i radości to Pamiętaj o spotkaniach jak jesteś z warszawy to napisz mi maila
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users