Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przypisanie aplikacji do danego monitora

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 12 February 2017 - 14:17

Cześć, probuje rozwiązać temat z otwieraniem aplikacji określonej aplikacji na wybranym monitorze. 

Pracuję na dwóch monitorach i chciałbym ustawić, by np. Spotify po otworzeniu pojawiał się od razu na monitorze nr.2. W chwili obecnej każdy program, który uruchomię otwiera się na monitorze nr.1 i muszę go przeciągać na monitor nr.2. Czy jest jakaś opcja za pomocą której można przypisać wybraną aplikację do wybranego monitora? 

#2 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1052 posts

Posted 12 February 2017 - 17:08

Taa, prawym klawiszem na ikonie programu na docku Opcje>To Biurko (lub numer Biurka) i w Preferencjach systemowych pod Mission Control zaznacz Przełączając programy, przejdź do przestrzeni... coś tam coś tam

Edited by ciotka_paszczaka, 12 February 2017 - 17:09.

Nie czytam prywatnych wiadomości.

#3 imrik

imrik
  • 3471 posts
  • SkądWrocław, Poland

Posted 13 February 2017 - 10:10

Z reguły na każdym monitorze muszą być "otwarte" minium dwie przestrzenie (Biurka) aby takowa opcja w Dock się pojawiła.

Otwórz Mission Control na obu monitorach i kliknij w duży "+" po prawej na każdym z nich tak byś miał po 2 biurka na monitor.

Następnie w Dock kliknij prawym myszy i wybierz opcje -> Biurko <numer>. Program powinien być przypisany.

#4 b.milewski

b.milewski
  • 4486 posts
  • SkądGlasgow

Posted 13 February 2017 - 20:33

Przepraszam, ale nie mogę znaleźć takiej opcji. Nie ma tego o czym piszecie u mnie w opcjach.... Tak to w chwili obecnej wyglada. 

Attached File  Screen Shot 2017-02-13 at 18.58.29.png   110.69KB   3 downloads

Attached File  Screen Shot 2017-02-13 at 19.31.35.png   101.7KB   2 downloads

Poza tym ja mam fizycznie dwa monitory, gdzie na prawdziwym monitorze nr. 2 ma otwierać się Spotify. Rada o której mówicie ma chyba zastosowanie w przypadku wirtualnych monitorów/pulpitów.

Edited by b.milewski, 13 February 2017 - 20:56.

#5 ciotka_paszczaka

ciotka_paszczaka
  • 1052 posts

Posted 13 February 2017 - 20:54

Przepraszam, ale nie mogę znaleźć takiej opcji. Nie ma tego o czym piszecie u mnie w opcjach.... Tak to w chwili obecnej wyglada. 

Przecież wszystko jest w HELPIE na stronie Apple - zajrzałeś tam chociaż raz?:

https://support.appl...iewlocale=pl_PL

No czego nie możesz znaleźć? Jakiej opcji?

Masz na swoim zrzucie: "When switching to an application, switch to a space....."

No i masz to zaznaczone, więc jest OK.

Aplikację do konkretnego biurka przyporządkowujesz kilkając na jej ikonie otwartej na Docku prawym klawiszem (albo trzymając dłużej) i wybierając z menu kontekstowego "Opcje" i dalej Przypisz do "To Biurko"

Edited by ciotka_paszczaka, 13 February 2017 - 20:59.

Nie czytam prywatnych wiadomości.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users