Witam!Od miesiąca mam problem z taptic-kiem. Raz dziennie zdarzy się, że nie działają wibrację z silniczka taptic. Problem pojawia się czasami kiedy używam 3D touch, lub ustawiam godzinę dla budzika. Wibracje nie działają przy w/w czynnościach, lecz przy home button wibracja pracuje normalnie. Pomaga jedynie restart telefonu. Czy to może być wada sprzętowa czy softu?
iPhone 7 - problem z Taptic engine
Posted 10 February 2017 - 11:29
Posted 10 February 2017 - 15:16
Witam!Od miesiąca mam problem z taptic-kiem. Raz dziennie zdarzy się, że nie działają wibrację z silniczka taptic. Problem pojawia się czasami kiedy używam 3D touch, lub ustawiam godzinę dla budzika. Wibracje nie działają przy w/w czynnościach, lecz przy home button wibracja pracuje normalnie. Pomaga jedynie restart telefonu. Czy to może być wada sprzętowa czy softu?
Podpinam się pod temat, mam dokładnie ten sam problem.
Podobnie jest z wibracją podczas połączeń przychodzących, która nie zawsze działa.
Telefon po prostu nie wibruje, pomaga jedynie restart... dosyć częsty.
Posted 10 February 2017 - 17:30
Odtwórzcie iphone'a bez przywracania kopii, jeśli nie pomoże, serwis. Proste.
Posted 10 February 2017 - 17:55
Po wyciągnięciu iPhona z pudełka wgrałem iOS na czysto.Znowu mam zrobić to samo? Kurde ..... ustawiać wszystko na nowo...........:/ ale cóż. Jeśli to nie pomoże to iPhone wyląduje na allegro i kupuję S7E. Mam dość pomału tych iPhonów
Edited by tomasov, 10 February 2017 - 17:56.
Posted 10 February 2017 - 19:20
Posted 10 February 2017 - 20:10
Prawda!Dlatego tak zrobię, ale jeśli chodzi o wymianę iP na S7E to powodów jest dużo więcej, lecz nie chodzi o to w tym temacie. Kolego Maku Kuta daj znać czy po zabiegu wgrania softu na czystko problem znikł?
Edited by tomasov, 10 February 2017 - 20:45.
Posted 11 February 2017 - 11:33
Posted 22 April 2017 - 21:46
Restore pomogło
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users