Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

e800 huawei sterowniki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Maq

Maq
  • 38 postów

Napisano 22 stycznia 2008 - 13:53

Witam, Mam jak przypuszczam czesty i banalny problem, otoz chce zakupic modem huawei e800 z iplusa tyle, ze plus wspiera tylko i wylacznie jedna i jedynie slusznie platforme systemowa:mad: Na domiar zlego zadnych sterow pod OS X Tiger (wciaz czekam na Leoparda) nie daja a nawet namiarow, po prostu maja to gdzies. Jakby ktos znal jakies namiary to bylbym wdzieczny. Pozdrw 4all

#2 MacRayers

MacRayers
  • 66 postów
  • SkądToruń

Napisano 23 stycznia 2008 - 01:05

Witaj, miałem podobny problem, sterowniki znalazłem w sieci. W międzyczasie napisałem do kolegi agropyrona w sprawie sterowników które zdobył. Chodzi tak naprawdę o pkg z nazwą Mobile_Connect_Drv_App.pkg - ja skorzystałem z tego pakietu. Od wspomnianego kolegi dostałem również sterowniki w formie img. Kroki instalacji : 1. Zainstalować sterownik. 2. Wejść do preferencji systemowych -> sieć 3. Z lewej strony (w Leosiu) pojawi się na górze huawei modem 4. Wejść w ustawienia szczegółowe - z listy zmienić producenta modemu z apple na inny; poniżej pojawi się huawei 5. Wyciągnąć kartę sim z modemu, podłączyć do komórki, ustawić na karcie sim brak wymaganego PIN (by nie prosił o PIN) 6. Włożyć sim do modemu, podłączyć modem 7. W ustawieniach podać jedynie wybierany numer na *99***1# 8. Wybrać zastosuj 9. Wybrać połącz Jeżeli potrzebujesz sterowników, proszę prześlij mi na priv swój adres e-mail P.S. Jeszcze raz chciałem podziękować koledze za szybką reakcję i podesłanie sterowników (co prawda znalazłem inne też działające, ale raz jeszcze dzięki)
  • breja i syrakuz lubią to

#3 Maq

Maq
  • 38 postów

Napisano 23 stycznia 2008 - 12:58

Dzieki za odpowiedz. Poszedlem po najmniejszej lini oporu i kupilem i zainstalowalem e220 :-).

#4 grando

grando
  • 1 postów

Napisano 05 lutego 2008 - 00:00

koledzy prosze o wyslanie sterownikow na wojnilowicz@o2.pl z gory dzieki

#5 mcpiotr

mcpiotr
  • 1 postów

Napisano 07 lutego 2008 - 17:08

Sterowniki do 800

Dzięki serdeczne za wskazówki na tym wątku, jesteście wspaniali. Dostałem dziś iplus'a z modemem E800 i oczywiście, żaden specjalista w plusie nic nie wie na temat mac'a. Jak zwykle żenada. sąsiedni vodafone do tego modemu ma firmowy, swój soft na mac'a. A ci nawet tego nie wiedzą, że jest możliwe. W każdym razie, jak zwykle ufając os, zamówiłem w ciemno. I dzięki wam właśnie piszę przez niego :-)

Dorzucę jeszcze, że sterowniki są na stronach producenta: [url=http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/list.do?type=-1&id=736]Huawei Terminal[/url]
Tyle, że koledzy z Shenzen nie wytłumaczyli, że ten sterownik na e220 właśnie obsługuje też 800 (i jakieś 5 innych).
Po pobraniu (4 pliki, brać ten z MAC na początku) oczywiście w finderze dodać końcówkę .zip i rozpakować. Dalej jak u kolegów powyżej, którym jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam,

Piotr

#6 nanemusha

nanemusha
  • 3 postów

Napisano 22 lutego 2008 - 08:31

witam:)!sprobuje szybko wytlumaczyc jaki mam problem, bo raczej oczywiste jest ze mam... jestem "szczesliwa" posiadaczka nieswojego huawei e220...tzn. nalezy on do mojego szefa;).szef sobie pojechal a ja chcialam miec internet na swoim laptopie,tylko ze urzadzenie nie chcialo ze mna wspolpracowac.naczytalam sie roznych ciekawych rad i posciagalam co sie dalo...no i troche malo uwaznie czytalam... wiec podmienilam sobie oprogramowanie na huawei-u...bo urzadzenie jest wziete z niemieckiego vodafonu a ja niestety podmienilam na oryginalne huaweia i teraz mam bodajze mobliconnection-(i tez sie nie laczy z internetem) urzadzenie jest wykrywane jako mobilconnection a vodafonu nie ma!:( jestem zalamana a szef niedlugo wraca.wiem palant ze mnie ale i tak prosze o pomoc.musze miec znowu vodafone! pozdrawiam

#7 nanemusha

nanemusha
  • 3 postów

Napisano 23 lutego 2008 - 11:04

dzieki wszystkim tym co chcieli mi pomoc ;) vodafone juz mam :)teraz brakuje mi juz tylko PINu ;) i ustawien sieci heheh

#8 frantz

frantz
  • 45 postów
  • SkądŁódź

Napisano 13 maja 2008 - 09:11

plizzz może jakiś dobry człowiek przesłać mi na maila niniejszy pakiet Mobile_Connect_Drv_App.pkg będę bardzo wdzięczny !!!! niestety nie mogę nic wy-google-ać
rafmar@toya.net.pl

#9 Gabat

Gabat
  • 79 postów

Napisano 02 lipca 2008 - 14:51

Przetestowałem na sterownikach Huawei E220 ze strony Ery. Ustawiłem według MacRayers i działa.

#10 merrowing666

merrowing666
  • 1 postów

Napisano 28 lipca 2008 - 17:32

Moglibyscie mi pomoc? potrzebuje sterownikow do huawei 800 a na stronie producenta sterownik do maca jest uszkodzony. :(

moj mail borysroswadowski@gmail.com

#11 ddjarek

ddjarek
  • 4 postów

Napisano 21 sierpnia 2008 - 08:05

Witam

byłbym wdzięczny za podesłanie sterowników do Huawei e800.

mój mail: ddjarek@poczta.onet.pl

Pozdrawiam

Jarek

#12 kim

kim
  • 4 postów

Napisano 17 stycznia 2009 - 20:40

witam,

uprzejmie proszę o podesłanie sterów do Huawei e800, wszystko co znalazłem w necie niestety nie działa.

pozdrawiam,
piotrek

mój mail: piotrk65@poczta.fm

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych