Witam,
Mam jak przypuszczam czesty i banalny problem, otoz chce zakupic modem huawei e800 z iplusa tyle, ze plus wspiera tylko i wylacznie jedna i jedynie slusznie platforme systemowa:mad: Na domiar zlego zadnych sterow pod OS X Tiger (wciaz czekam na Leoparda) nie daja a nawet namiarow, po prostu maja to gdzies. Jakby ktos znal jakies namiary to bylbym wdzieczny.
Pozdrw 4all

e800 huawei sterowniki
Started by
Maq
, 22 Jan 2008 13:53
11 replies to this topic
Posted 22 January 2008 - 13:53
Posted 23 January 2008 - 01:05
Witaj,
miałem podobny problem, sterowniki znalazłem w sieci. W międzyczasie napisałem do kolegi agropyrona w sprawie sterowników które zdobył. Chodzi tak naprawdę o pkg z nazwą Mobile_Connect_Drv_App.pkg - ja skorzystałem z tego pakietu. Od wspomnianego kolegi dostałem również sterowniki w formie img.
Kroki instalacji :
1. Zainstalować sterownik.
2. Wejść do preferencji systemowych -> sieć
3. Z lewej strony (w Leosiu) pojawi się na górze huawei modem
4. Wejść w ustawienia szczegółowe - z listy zmienić producenta modemu z apple na inny; poniżej pojawi się huawei
5. Wyciągnąć kartę sim z modemu, podłączyć do komórki, ustawić na karcie sim brak wymaganego PIN (by nie prosił o PIN)
6. Włożyć sim do modemu, podłączyć modem
7. W ustawieniach podać jedynie wybierany numer na *99***1#
8. Wybrać zastosuj
9. Wybrać połącz
Jeżeli potrzebujesz sterowników, proszę prześlij mi na priv swój adres e-mail
P.S. Jeszcze raz chciałem podziękować koledze za szybką reakcję i podesłanie sterowników (co prawda znalazłem inne też działające, ale raz jeszcze dzięki)
- breja and syrakuz like this
Posted 23 January 2008 - 12:58
Dzieki za odpowiedz. Poszedlem po najmniejszej lini oporu i kupilem i zainstalowalem e220 :-).
Posted 05 February 2008 - 00:00
koledzy prosze o wyslanie sterownikow na wojnilowicz@o2.pl z gory dzieki
Posted 07 February 2008 - 17:08
Sterowniki do 800
Dzięki serdeczne za wskazówki na tym wątku, jesteście wspaniali. Dostałem dziś iplus'a z modemem E800 i oczywiście, żaden specjalista w plusie nic nie wie na temat mac'a. Jak zwykle żenada. sąsiedni vodafone do tego modemu ma firmowy, swój soft na mac'a. A ci nawet tego nie wiedzą, że jest możliwe. W każdym razie, jak zwykle ufając os, zamówiłem w ciemno. I dzięki wam właśnie piszę przez niego :-)
Dorzucę jeszcze, że sterowniki są na stronach producenta: [url=http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/list.do?type=-1&id=736]Huawei Terminal[/url]
Tyle, że koledzy z Shenzen nie wytłumaczyli, że ten sterownik na e220 właśnie obsługuje też 800 (i jakieś 5 innych).
Po pobraniu (4 pliki, brać ten z MAC na początku) oczywiście w finderze dodać końcówkę .zip i rozpakować. Dalej jak u kolegów powyżej, którym jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam,
Piotr
Dzięki serdeczne za wskazówki na tym wątku, jesteście wspaniali. Dostałem dziś iplus'a z modemem E800 i oczywiście, żaden specjalista w plusie nic nie wie na temat mac'a. Jak zwykle żenada. sąsiedni vodafone do tego modemu ma firmowy, swój soft na mac'a. A ci nawet tego nie wiedzą, że jest możliwe. W każdym razie, jak zwykle ufając os, zamówiłem w ciemno. I dzięki wam właśnie piszę przez niego :-)
Dorzucę jeszcze, że sterowniki są na stronach producenta: [url=http://www.huawei.com/mobileweb/en/doc/list.do?type=-1&id=736]Huawei Terminal[/url]
Tyle, że koledzy z Shenzen nie wytłumaczyli, że ten sterownik na e220 właśnie obsługuje też 800 (i jakieś 5 innych).
Po pobraniu (4 pliki, brać ten z MAC na początku) oczywiście w finderze dodać końcówkę .zip i rozpakować. Dalej jak u kolegów powyżej, którym jeszcze raz dziękuję.
Pozdrawiam,
Piotr
Posted 22 February 2008 - 08:31
witam:)!sprobuje szybko wytlumaczyc jaki mam problem, bo raczej oczywiste jest ze mam...
jestem "szczesliwa" posiadaczka nieswojego huawei e220...tzn. nalezy on do mojego szefa;).szef sobie pojechal a ja chcialam miec internet na swoim laptopie,tylko ze urzadzenie nie chcialo ze mna wspolpracowac.naczytalam sie roznych ciekawych rad i posciagalam co sie dalo...no i troche malo uwaznie czytalam...
wiec podmienilam sobie oprogramowanie na huawei-u...bo urzadzenie jest wziete z niemieckiego vodafonu a ja niestety podmienilam na oryginalne huaweia i teraz mam bodajze mobliconnection-(i tez sie nie laczy z internetem)
urzadzenie jest wykrywane jako mobilconnection a vodafonu nie ma!
jestem zalamana a szef niedlugo wraca.wiem palant ze mnie ale i tak prosze o pomoc.musze miec znowu vodafone!
pozdrawiam

Posted 23 February 2008 - 11:04
dzieki wszystkim tym co chcieli mi pomoc
vodafone juz mam :)teraz brakuje mi juz tylko PINu
i ustawien sieci heheh

Posted 13 May 2008 - 09:11
plizzz może jakiś dobry człowiek przesłać mi na maila niniejszy pakiet Mobile_Connect_Drv_App.pkg będę bardzo wdzięczny !!!! niestety nie mogę nic wy-google-ać
rafmar@toya.net.pl
rafmar@toya.net.pl
Posted 02 July 2008 - 14:51
Przetestowałem na sterownikach Huawei E220 ze strony Ery. Ustawiłem według MacRayers i działa.
Posted 28 July 2008 - 17:32
Moglibyscie mi pomoc? potrzebuje sterownikow do huawei 800 a na stronie producenta sterownik do maca jest uszkodzony. 
moj mail borysroswadowski@gmail.com

moj mail borysroswadowski@gmail.com
Posted 21 August 2008 - 08:05
Witam
byłbym wdzięczny za podesłanie sterowników do Huawei e800.
mój mail: ddjarek@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Jarek
byłbym wdzięczny za podesłanie sterowników do Huawei e800.
mój mail: ddjarek@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Jarek
Posted 17 January 2009 - 20:40
witam,
uprzejmie proszę o podesłanie sterów do Huawei e800, wszystko co znalazłem w necie niestety nie działa.
pozdrawiam,
piotrek
mój mail: piotrk65@poczta.fm
uprzejmie proszę o podesłanie sterów do Huawei e800, wszystko co znalazłem w necie niestety nie działa.
pozdrawiam,
piotrek
mój mail: piotrk65@poczta.fm
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users