Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Różowe Paski na ekranie MacBook Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów
  • SkądBobry Podchalańskie

Napisano 22 stycznia 2008 - 12:19

RATUNKU!!! Gwarancja mojego komputera skończyła się ponad miesiąc temu, i od wczoraj na niektórych kolorach(konkretnie odcieniach kolorów) pojawia mi się szum z różowych pasków. Robiłem restart PRAM'u VRAM'u i wszystkiego co się da, ale nic nie pomogło, najdziwniejsze jest to, że hardware test nic nie pokazuje, TechTool Pro tak samo, niczego nie wykazuje, a najgorsze jest to, że ten problem pojawia się i znika. Włączam komputer i czasem te paski potrafią się pojawić na ekranie startowym, tylko na jabłku nic nie ma bo jest za jasne, to jest ekstremalny przypadek, czasem to tylko różowy pasek na krawędzi cienia okna głównego. Jak by ktoś cokolwiek wiedział to PROSZĘ... POMOCY, to moje narzędzie pracy.....:(

#2 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 27 marca 2011 - 14:48

Dziś doświadczyłem tego samego ! ;/ Jutro jadę do cortlandu z tym;/

#3 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów

Napisano 27 marca 2011 - 14:54

To kwestia, przynajmniej u mnie, luźnego kabla do monitora. Teraz jak się mi to pojawia, rozkręcam go i dociskam kabel... i jest ok :D, Domyśliłem się bo jak się tak działo i naciskałem klawiaturę w miejscu gdzie jest to łącze, paski znikały. Generalnie, jeśli nie jest na gwarancji, krzykną ci dużą kasę, chyba, że pójdziesz do nieautoryzowanego serwisu i wymienią Ci gniazdo. Z drugiej strony, to może być sam kabel w twoim przypadku, a może gniazdo w matrycy. Tak czy siak, powodzenia!

#4 olafejs

olafejs
  • 1 035 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 27 marca 2011 - 14:57

Jest na gwarancji wiec mi to wisi ale kurde 7 dni po naprawie znów do naprawy ;/

#5 vjbeng

vjbeng
  • 768 postów

Napisano 27 marca 2011 - 15:12

Pewnie jak go składali nie docisnęli kabla, polska papranina... jeśli nie masz go 6 miesięcy możesz domagać się zwrotu pieniędzy z powodu niezgodności przedmiotu z umową albo wymiany. Z resztą, możesz się tego zawsze domagać, przez całe 24 miesiące, ale w ciągu pierwszycg 6 miesięcy trudniej im odmówić, bo można się powołać na niezgodność z umową.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych