Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zapomnialem kod do iPhona

• Zamknięty Temat jest zamknięty
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 fatal1ty-pl-

fatal1ty-pl-
  • 6 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 18:54

Witam

A wiec zablokowałem sobie iPhona przez blednie wpisany kod (nie pamiętam go), próbowałem juz na kilka sposobów i kończy się zablokowaniem na 60 minut.

Czytałem że można podpiąć pod iTunsa  ale wszędzie te metody są żeby wyzerować urzadzenie  a robić tego nie chce poniewaz mam wiele potrzebnych danych,aplikacji itd

Jak usunąć ten nieszczęsny kod ?

A i dodam ze jak podpinam sie pod iTunsa to pisze mi zebym na telefonie wpisal kod ...

#2 jacob31

jacob31
  • 365 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 19:02

Tego nie da się obejść.

#3 fatal1ty-pl-

fatal1ty-pl-
  • 6 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 19:07

Dodatkowo mam problem z podlaczeniem sie pod itunes, nawet nie mam jak zrobic backupu

A podpinam telefon pod komputer na ktorym byl od nowosci konfigurowany (itunes) i caly czasu uzywany

#4 fryto

fryto
  • 349 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 19:08

nie rozumiem tego jak można zapomnieć kodu odblokowania iPhone. Używam iPhone rok czasu i nagle zapominam kodu, zabawne i zarazem żałosne 

 iPhone 16 Pro  MacBook Air M2  Apple Watch Ultra 2  AirPods Pro 2 

#5 fatal1ty-pl-

fatal1ty-pl-
  • 6 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 19:13

Nie zapomnialem go , tylko sytuacja wyglądała następująco, miałem cale życie na tym iphonie kod 4 cyfrowy , dzisiaj wyłączyłem kod i touch id ponieważ musiałem mieć szybki dostęp do tel jak się wygasi itd aby szybko odblokować. Pozniej włączyłem touch id jak i kod nie wiem może przez przypadek jakiś zły wpisałem itp ale tez dziwne bo dwa razy bym musiał podać taki sam identyczny ... teraz juz wgl zablokowałem sb telefon i pisze mi komunika "iPhone jest zablokowany , podłącz do itunes"

Tylko ze jak do iTunes sie podlaczam to mi znowu psie aby podac kod na telefonie :/

A napisalem ze zapomniałem ponieważ nie chciało mi się opisywać całej historii jak to wyglądało

#6 kubalon1

kubalon1
  • 641 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 19:21

Jeśli miałeś zsynchronizowany ze swoim iTunsem i jest tam kopia to w trybie dfu spróbuj 

#7 van1ty

van1ty
  • 170 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 19:30

Skoro piszesz, że później włączyłeś touch id to może przyłóż palec ? Nie nie da się obejść, bo jakby się dało to po co te zabezpieczenia ? Skoro to Twój telefon to na pewno masz kopie w iCloud więc możesz go odtworzyć, a jeżeli nie masz i mówisz prawdę - to niestety ale za głupotę trzeba płacić.

#8 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 lutego 2017 - 19:31

Nie ma żadnego sposobu aby bez kodu zrobić archiwizację w iTunes albo tym bardziej aby ten kod ominąć. Przecież jaki sens miało by to zabezpieczenia jakby dało się to ominąć. Nawet FBI w Stanach przez kilka miesięcy miało problem aby wydobyć dane z telefonu zamachowca.

Teraz jak już zablokowałeś iPhona na amen to musisz go podłączyć do komputera, wprowadzić w tryb DFU i odtworzyć oprogramowanie.

Dane możesz przywrócić ze starej kopii z iTunes albo z iCloud, oczywiście jeśli miałeś jakieś kopie.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#9 fatal1ty-pl-

fatal1ty-pl-
  • 6 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 19:40

Moj telefon ;) zreszta nie szukam jakis obejsc programowych itd tylko legalnych przez zalogowanie się gdzie chociazby do itunsa lecz on mi kaze wpisac na tel kod wtf? nawet jak bym chcial to zrobic to juz nie wpisze bo mam komunikat ze iphone zablokowany i zeby do itunsa podlaczyc :/

A kopie mam ale strasznie stara zaraz po zakupie tel zrobilem 

A od tego czasu mam duzo na nim waznych zdj porobionych itd

#10 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 07 lutego 2017 - 19:56

Jedyna opcja to podanie prawidłowego kodu, bądź DFU i odtworzenie.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#11 bee3

bee3
  • 3 841 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 23:58

...

A kopie mam ale strasznie stara zaraz po zakupie tel zrobilem 

A od tego czasu mam duzo na nim waznych zdj porobionych itd

Zdjęcia i kontakty może masz w iCloud (jak włączyłeś) ?

Zaloguj się na icloud.com i sprawdź.

Pomogłem ?   -  Lubię to 

#12 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 00:31

Moj telefon ;) zreszta nie szukam jakis obejsc programowych itd tylko legalnych przez zalogowanie się gdzie chociazby do itunsa lecz on mi kaze wpisac na tel kod wtf?

Tak, to jest właśnie zabezpieczenie przed kradzieżą danych i próbą włamania do telefonu. JUż nic nie zrobisz poza wymazaniem, dla takich przypadków właśnie wymyślono kopie zapasowe. Miałbyś kopię, nie miałbyś problemu. Na prawdę dziwi mnie, jak można nie włączyć kopii, która się sama w chmurze robi, a później jest płacz…

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#13 Adrian Gajewski

Adrian Gajewski
  • 77 postów

Napisano 18 listopada 2020 - 21:50

Nie chce zakładać nowego tematu, a mam podobny problem lecz nie mam problemu z wyzerowaniem iphona. Łączę się przez iTunes, zaznaczam odtwórz iphona (przywrócenie ustawień fabrycznych, po zakończeniu iphone się włącza i ponownie telefon jest zablokowany, nic się nie zmieniło, ktoś pomoże?

#14 Regiss

Regiss
  • 2 975 postów
  • SkądRadom

Napisano 18 listopada 2020 - 22:34

Dfu i dopiero odtwórz w itunes. Jak wprowadzić do dfu znajdziesz w Google.
  • Adrian Gajewski lubi to

iPhone 15 Pro

#15 winmaciek

winmaciek
  • 6 894 postów
Napisano 19 listopada 2020 - 00:00

Nie chce zakładać nowego tematu, a mam podobny problem lecz nie mam problemu z wyzerowaniem iphona. Łączę się przez iTunes, zaznaczam odtwórz iphona (przywrócenie ustawień fabrycznych, po zakończeniu iphone się włącza i ponownie telefon jest zablokowany, nic się nie zmieniło, ktoś pomoże?

Załóż swój własny temat. Nie ma sensu bawić się w archeologa i wykopywać taki, który ma prawie cztery lata. 

MacBook Pro 13" M1, iPhone 15 Pro Max, iPad Pro 11" M1 Wi-Fi+Cellular

Wszelkie porady udzielane są na licencji beerware. 

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych