Witam,
Posiadam iMac'a - 27" z końca 2012 r. procesor 3,4 GHz Intel Core i7, pamięć 16GB, grafika NVIDIA GeForce GTX680MX 2048 MB, dysk 1TB,
System OS X 10.8.5 + windows8. Do uruchomienia windowsa używam parallelsa 8 przez co też system nie jest aktualizowany, gdyż ta wersja nie obsługuje nowego systemu.
W dniu dzisiejszym po kilku godzinach pracy i jego uśpieniu nie mogę go na nowo uruchomić. W ostatnim czasie nie odnotowałam znaczących problemów, nie było też żadnych awarii. Od czasu do czasu dochodziło do zawieszenia programu pod windowsem, po zamknięciu programu i uruchomieniu na nowo wszystko było w porządku. W zeszłym miesiącu odnotowałam kilkukrotne samoistne wyłącznie iMaca, podejrzewam jednak, że były to jedynie krótkotrwałe przerwy w dostawie prądu, bez problemu mogłam go na nowo uruchomić. iMac na co dzień nie jest przenoszony, odłączany od zasilania, nie doszło też do żadnego uszkodzenia.
Próbowałam go odłączyć od zasilania i podłączyć na nowo, przycisk zasilania trzymany przez dłuższą chwilę również go nie uruchamia, próba uruchomienia z przytrzymanym klawiszem shift nie przyniosła efektu.
Czy ktoś spotkał się z takim problemem, jak mogę go jeszcze spróbować uruchomić? Będę wdzięczna za każdą wskazówkę.