Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie mogę zainstalować drukarki HP (MacBook Air 13', El Capitan)

• Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 areq009

areq009
  • 1 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 06 February 2017 - 11:28

Witam. 

Mam taki problem. Chciałem podłączyć drukarkę HP LaserJet Pro M1132 MFP i wyskakuje komunikat "włożony dysk nie jest czytelny dla tego komputera" (screen załączony). Po podłączeniu do komputera z windowsem wszystko działa i wykrywa dysk instalacyjny z oprogramowaniem HP i sterownikami.

W Preferencjach w Drukarki i Skanery nie ma wykrytej żadnej drukarki, nie można jej też dodać przez +. Lista ta jest pusta.

Chciałem pobrać do drukarki sterowniki dla Mac ze strony HP jednak było napisane, że "Instalacja sterownika drukarki na komputerze Mac za pomocą Apple Software Update".

Znalazłem w internecie sterowniki i zainstalowałem. Wtedy w Preferencjach pojawiła się ta drukarka jednak cały czas jest odłączona jakby. Nie można drukować ani nic. Po podłączeniu dalej wyskakuje komunikat "włożony dysk nie jest czytelny dla tego komputera".

Komputer tak jak w temacie- MacBook Air 13', Mac OS X El Capitan

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam, 

areq

Attached Files

#2 Damien Karras

Damien Karras
  • 284 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 February 2017 - 14:16

Dziwna sprawa. Proponowałbym kontakt ze wsparciem HP (jako, że to ich produkt). Z reguły każda drukarka podłączona pod macOS działa bez zarzutu i to nawet bez dodatkowych sterowników (pewnie znajdzie się jakiś wyjątek, ale przyjmijmy, że jest tak w 98 - 99%). Czy próbowałeś skonfigurować drukarkę bez instalacji zewnętrznych sterowników?

Jak pomogłem, kliknij w Lubię to! ;)

#3 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 06 February 2017 - 15:46

Witam. 

Po podłączeniu dalej wyskakuje komunikat "włożony dysk nie jest czytelny dla tego komputera".

Komputer tak jak w temacie- MacBook Air 13', Mac OS X El Capitan

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam, 

areq

To z poziomu windows wgraj na pendrive pakiet sterowników dla OSX. I tak na okrętkę po podłączeniu w OSX spróbuj wgrać sterowniki.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users