Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 5s nie ładuje się, mimo że czyta ładowarkę.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Anna Cwynar

Anna Cwynar
  • 5 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 19:25

Od aktualizacji systemu do IOS 10.2.1 zaczęłam mieć problemy z ładowarką (chociaż synchronizacja pojawienia się problemu i aktualizacja w tym samym czasie może być zrządzeniem losu), ładowanie przerywało się i musiałam szukać idealnej pozycji, by telefon naładować. W końcu ładowarka zepsuła się do reszty, więc na czas oczekiwania na nową wypożyczyłam od kolegi jego ładowarkę. Mimo tego, że jest sprawna telefon nie ładuje się, chociaż reaguje na ładowarkę. Podpinam go i włącza się w wyniku tego podpięcia, jednak po włączeniu się nic więcej się nie dzieje. Gniazdo nie jest zanieczyszczone, ładowarka jest sprawna i oryginalna. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy?

#2 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 20:02

Uszkodzone gniazdo w telefonie? Na dodatek takie uszkodzone gniazdo mogło spowodować kolejne uszkodzenia na płycie głównej.

Użytkownik MarcinJS edytował ten post 05 lutego 2017 - 20:03

#3 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 22:50

Moze tez byc uszkodzony uklad u2

#4 -=JaMiRo=-

-=JaMiRo=-
  • 178 postów

Napisano 07 lutego 2017 - 17:30

Hejka.

Nie chce zakladac nowego watku tak wiec chcialbym podpiac sie pod temat. Problem jest taki, ze ostatnio iPhone zaczal troszke wariowac, tzn pokazywal stan naladowania baterii 50%, az nagle spada do 15%, az do momentu kiedy padl nagle. Kiedy podpinam pod ladowarke wyswietla sie tylko ikona z rozladowana bateria i tak jest przez caly czas, nawet cala noc i nie ma zadnych postepow. Kable od ladowarki podmienialem jak i sama ladowarke. Czy nalezy zainwestowac w nowa baterie czy jak w przypadku kolegi jakis uklad czy zlacze ladowania ?

#5 Anna Cwynar

Anna Cwynar
  • 5 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 10:41

Hejka.

Nie chce zakladac nowego watku tak wiec chcialbym podpiac sie pod temat. Problem jest taki, ze ostatnio iPhone zaczal troszke wariowac, tzn pokazywal stan naladowania baterii 50%, az nagle spada do 15%, az do momentu kiedy padl nagle. Kiedy podpinam pod ladowarke wyswietla sie tylko ikona z rozladowana bateria i tak jest przez caly czas, nawet cala noc i nie ma zadnych postepow. Kable od ladowarki podmienialem jak i sama ladowarke. Czy nalezy zainwestowac w nowa baterie czy jak w przypadku kolegi jakis uklad czy zlacze ladowania ?

Mój problem rozwiązał się. Zanim przetestowałam problem na kilku ładowarkach zamówiłam nową (byłam przekonana, że to ładowarka się zepsuła), jednak nim oddałam telefon do naprawy przyszła ta zamówiona - dla pewności podpięłam telefon i okazało się, że wszystko działa. Nie wiem dlaczego akurat ta zadziałała, a ładowarki należące do kolegi nie - chociaż ma taki sam model telefonu jak ja. 

#6 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 lutego 2017 - 12:33

To ja Ci powiem dlaczego ta ładowarka działa tylko mi napisz czy jest nowy przewód jest oryginalny? Strzelam, że podróbka bez certyfikatu MFI.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#7 Anna Cwynar

Anna Cwynar
  • 5 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 13:15

To ja Ci powiem dlaczego ta ładowarka działa tylko mi napisz czy jest nowy przewód jest oryginalny? Strzelam, że podróbka bez certyfikatu MFI.

Według sprzedającego jest oryginalny, i według mnie też - co prawda nie znam się, ale analizę przeprowadziłam przy pomocy tych wskazówek: https://support.apple.com/pl-pl/HT204566 

#8 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 08 lutego 2017 - 13:39

To ja Ci już mówię, że nie jest i dlatego działa, oszukuje uszkodzone układy na płycie głównej.

Domyślam się, że przewód nie był kupiony u autoryzowanego sprzedawcy za około 90 złotych tylko gdzieś taniej?

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#9 Anna Cwynar

Anna Cwynar
  • 5 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 13:47

To ja Ci już mówię, że nie jest i dlatego działa, oszukuje uszkodzone układy na płycie głównej.

Domyślam się, że przewód nie był kupiony u autoryzowanego sprzedawcy za około 90 złotych tylko gdzieś taniej?

Dla wygody kupiłam przez allegro, potem sprawdzałam na wymienionej w powyższym poście stronie czy jest ok. Czyli długo mi ten telefon nie pociągnie jeśli nie oddam do serwisu? 

#10 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 lutego 2017 - 13:51

Według sprzedającego jest oryginalny, i według mnie też - co prawda nie znam się, ale analizę przeprowadziłam przy pomocy tych wskazówek: https://support.appl...l-pl/HT204566 

Wg. sprzedającego zawsze jest oryginalny. Jeśli kosztuje mniej niż oryginalny, to zazwyczaj nie jest, bo na takich akcesoriach nie ma za dużo marży.

:!: Dyski SSD i RAM do wszystkich Maków, części  Apple.
MacMall na Allegro | Serwis pogwarancyjny Apple.

"w ogóle" piszemy osobno!!

#11 Anna Cwynar

Anna Cwynar
  • 5 postów

Napisano 08 lutego 2017 - 13:56

Wg. sprzedającego zawsze jest oryginalny. Jeśli kosztuje mniej niż oryginalny, to zazwyczaj nie jest, bo na takich akcesoriach nie ma za dużo marży.

Zwiodły mnie komentarze innych nabywców (było ich kilkaset) potwierdzające oryginalność.  

#12 virgin71

virgin71

• 12 562 postów
  • SkądWrocław

Napisano 08 lutego 2017 - 15:18

Zwiodły mnie komentarze innych nabywców (było ich kilkaset) potwierdzające oryginalność.  

Po prostu bardzo trudno jest odróżnić podróbkę od oryginału. Sam mam czasem z tym problem.

:!: Dyski SSD i RAM do wszystkich Maków, części  Apple.
MacMall na Allegro | Serwis pogwarancyjny Apple.

"w ogóle" piszemy osobno!!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych