Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Żólte plamy, przebarwienia na ekranie,wyświetlaczu iPhone 5s

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 15:49

Witam,zakupiem niedawno uzywanego iPhone 5s. Po kilku dniach, nie rzucilo mi sie to w oczy przy kupnie, zauwazylem żołte plamy z lewej i prawej strony wyswietlacza. Plamy te się zrobilo bardzo widoczne kiedy sprobowalem podgrzac cieplym powietrzem suszarki, a kiedy przylozylem cos zimnego do telefonu, plamy zbladły, uzywajac na codzien są widoczne . Co moze byc przyczyną tego i jak temu zaradzić ? Szlyszalem cos ze moze to byc od kleju , ze musialbym odkleic lcd wyczyscic i przykleic na nowo . Slyszalem tez o swietle UV zeby sprobowac, bo uzywa sie go wlasnie do utwardzania kleju.

http://i918.photobuc...rs/DSC_0013.jpg

#2 MC_

MC_
  • 6 937 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 16:12

Pewnie kiepski zamiennik.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

#3 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 16:45

Sprzedawca zarzekal ze nic nie bylo wymieniane, rozebralem go w domu, gdyz bateria krotko trzyma i musze wymienic i sprawdzalem APN, i srubki nie byly wyrobione ani nic.
W tym poscie ktos pisze cos takiego, mogloby to pomoc ? I chodzi mu o pogrzanie samego digitizera czy calego panelu dotykowego z lcd ? Mozliwe jest ze takie plamy pojawiaja sie od temperatury telefonu ?
Gdy wylaczylem telefon, wsadzilem na chwile do lodowki aby temperatura troche spadla,wyjalem poczekalem troche i wlaczylem , jest ok ale tylko przez chwile, po chwili plamki sie pojawiaja

#4 Łukasz Banach

Łukasz Banach
  • 232 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 18:47

Po co tak kombinować, nie lepiej kupić normalnie z przedłużenia umowy od kogoś nowego IPhone 5s, jak czytam ile zachodu z wymiana baterii, jakimiś ukrytymi wadami, wkładaniem do lodówki to się cieszę ze nie kupuje używanych. Ja bym oddał sprzedawcy, ale pewnie nie sporządziliście umowy sprzedaży no bo po co...

 MacBook Pro (2019) | Intel Core i5 8 generacji Quad-Core TurboBoost do 3.9GHZ | 8GB 2133MHZ | Iris Pro 645 1536MB |  iPhone XS Max 64GB Gold | Apple Watch Series 5 44mm Silver | AirPods Pro

#5 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 06 lutego 2017 - 14:27

Ja mam to samo w iPhonie 5. Żółtawe pasy z lewej i z prawej, najlepiej widoczne na białym tle.
Telefon mam od nowości, ekran nigdy nie był wymieniany.

Za to w 5C miałem wymieniony ekran i była taka żółtawa "plama" na środku ekranu, która zniknęła po miesiącu.

 iPhone 15 Pro 256GB  Mac mini (Late 2014)  Apple Watch Ultra 2  AppleTV 4K

#6 Wojtek Raczyński

Wojtek Raczyński
  • 16 postów

Napisano 09 lutego 2017 - 12:39

Łukasz założylem ten post nie zeby mi ktos prawil moraly ze lepiej kupic uzywany a nie nowy, tylko po to zeby mi ktos pomogl z moim probemem w iphonie.

#7 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lutego 2017 - 12:50

Ekran musisz wymienić i tyle w temacie. Z tym nic nie zrobisz.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych