Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nie zapisałem shsh2 bloob, czy możliwy downgrade?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 kadol7

kadol7
  • 37 postów

Napisano 04 lutego 2017 - 22:19

Witam, jak w temacie, nie zapisałem bloobs'a i nie mogę wrócić do iOS 10.2 z 10.2.1, ponieważ to oprogramowanie już nie jest certyfikowane przez Apple. czy jest jakaś szansa, opcja na downgrade? jestem taki zły na siebie gdyż czekałem około półtorej roku na stabilny jb, wszystko śmigało elegancko tylko wgrałem jakiś niekompatybilny tweak i posypała mi się Cydia, więc od kopa zrobiłem przywracanie kopii zapasowej, wszystko pięknie ale wgrało nowego iOS'a i przy próbie downgrade'u wystąpił błąd czyli tak jak mówie, iOS 10.2 już nie jest certyfikowane.

Chodzi mi jeszcze po głowie jedna myśl, czy któryś z użytkowników nie ma bloobs'a do iPhone'a Silver 6 16GB, myślę, że jeszcze w taki sposób mógłbym prometheusem wrócić do 10.2. proszę pomóżcie, po 3 dniach z Cydią nie mogę już żyć z oficjalnym iOS  :(

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 02:48

Jeżeli nie zapisałeś a to jest wymogiem, żeby wrócić, to po co się pytasz, jak znasz odpowiedź. Gdyby dało się wrócić to po co zapisywać shsh2? Wystarczy pomyśleć trochę.

Nie nie da się użyć innego, bo gdyby tak się dało nie potrzebne by było zapisywanie shsh2.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

#3 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 lutego 2017 - 10:46

To ja Ci to może wytłumaczę. SHSH zapisywało się dla iPhonów 4 i starszych, więc jakieś pięć lat temu. Od iPhona 4S to już nie działa. Nawet gdyby działało to musiałbyś mieć pliki SHSH swojego telefonu, a Ty się pytasz czy ktoś nie ma zapisanych. A skąd ktoś miałby mieć pliki SHSH Twojego iPhona? To nie było tak, że sobie ściągałeś jakieś dowolne SHSH z Internetu i wgrywałeś soft, trzeba było mieć swoje od konkretnego telefonu.

Podsumowując i oszczędzając Twój czas - nic z tym nie zrobisz, nie obniżysz softu, nie zrobisz jailbreaka.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 10:56

To ja Ci to może wytłumaczę. SHSH zapisywało się dla iPhonów 4 i starszych, więc jakieś pięć lat temu. Od iPhona 4S to już nie działa.

Od niedawna znów działa, znaleźli jakąś lukę i teraz zapisuje się SHSH2 :)

#5 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 05 lutego 2017 - 10:58

No to widać nieźle zacofany jestem. Ale i tak prawdopodobnie trzeba mieć swoje pliki, a nie dowolne z Internetu?

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 11:01

No to widać nieźle zacofany jestem. Ale i tak prawdopodobnie trzeba mieć swoje pliki, a nie dowolne z Internetu?

Tak, działa to tak samo jak kiedyś, na tej samej zasadzie. Trzeba zapisać SHSH2 w momencie kiedy iOS jest podpisywany i klucze są zawsze przypisywane do konkretnego urządzenia.

#7 Dziadu1993

Dziadu1993
  • 728 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 11:01

trzeba mieć swoje, nie mogą być z czyjegoś innego telefonu. Tak więc nic nie zrobisz nie da się tego cofnąć 

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 11:03

O tutaj jest to opisane: http://www.redmondpi...sing-tss-saver/
  • Kuba2000 lubi to

#9 kadol7

kadol7
  • 37 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 12:18

tak myślałem, to jest jakiś kabaret żebym do urządzenia, na które wydałem 2 kafle nie mógł wgrać oprogramowania takiego jak chcę, a w zasadzie to nawet nie jakiego chcę tylko po prostu starszego sprzed 2 tygodni. pozostaje czekać na JB 10.2.1 ale przypuszczam, że znowu zejdzie pół roku i taki ch** z mojego JB.

#10 Kuba2000

Kuba2000
  • 2 043 postów
  • SkądKielce/Wrocław

Napisano 05 lutego 2017 - 12:25

Ale na androidzie też dzieją się różne rzeczy, Miałem S3 i tam też downgrade nie był możliwy bez nabicia flagi knox, inaczej bez utraty gwarancji.

iPhone 15 Pro Max 512GB

#11 MC_

MC_
  • 6 957 postów

Napisano 05 lutego 2017 - 12:25

Trzeba bylo poczytac wczesniej i kupic jakiegos Samsunga.

iP Xs; rMBP 2015 13', AW5 44 LTE

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych