Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zablokowany iphone poprzez wielokrotnie źle wpisany kod blokadyekranu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 ss-s

ss-s
  • 1 postów

Napisano 02 lutego 2017 - 19:25

Otwieram ten temat aby komuś pomóc w sytuacji która przydarzyła się mojej szefowej.

Szefowa posiadała  iphona 6 z ios 8 nie miała kopii telefonu ani na komputerze ani w icloud. Funkcja icloud w telefonie nie była używana, a telefon zabezpieczony tylko kodem ekranu bez touch Id.

W czasie wyjazdu telefon upadł i uszkodził się ekran w taki sposób że nic nie wyświetlał a uszkodzony dotyk cały czas wpisywał losowe cyfry. Po wymianie ekranu okazało się że wielokrotnie źle wpisany kod ekranu zablokował iphona tak że już nie można było wpisać żadnego kodu. Infolinia apple powiedziała że nic nie da się zrobić aby nie stracić danych pomimo że znaliśmy poprany kod. Telefon da się przywrócić do używalności poprzez restore ale wszystkie dane zostaną utracone i nie ma możliwości aby wpisać poprawny kod lub zgrać dane. Telefon podpoiłem pod komputer i nie robiłem restore ale klinowałem w aktualizuj mój iphone do najnowszej wersji ios 10 . To był strzał w 10 bo po aktualizacji w telefonie pojawiła się możliwość wpisania kodu i żadne dane nie przepadły.

Mam nadzieję że komuś to się przyda w przypadku gdy znamy poprany kod a ktoś np dzieci nam go zablokowały i zależy nam na danych.

#2 macsupport

macsupport

• 8 620 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lutego 2017 - 10:02

Oczywiście nie jest tak kolorowo jak piszesz. iPhone zablokowany w ten sposób jaki opisujesz nie komunikuje się z komputerem do momentu wpisania kodu i potwierdzenia połączenia na ekranie telefonu. To co Tobie się udało możliwe jest tylko po podłączeniu do komputera, z którym ten telefon już wcześniej był synchronizowany. Ewentualnie mogłeś go też podłączyć do  komputera w trybie recovery, wtedy również może pojawić się komunikat o możliwości odtworzenia lub aktualizacji.

Jedyny serwis sprzętu Apple w Małopolsce polecany przez MyApple.pl

ul. Kadecka 10, 30-078 Kraków

kom: 889 566 455 ; tel: 12 421 65 91

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych