Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Dyktowanie SMS po polsku?

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 jmbaranski

jmbaranski
  • 6 posts

Posted 29 January 2017 - 22:28

Cześć! Nie działa mi na iPhone SE dyktowanie wiadomości po polsku. IOS rozpoznaje tylko język angielski. Mam polską klawiaturę i polski język urządzenia, włączoną Siri. Coś robię źle?

#2 assaabloy

assaabloy
  • 128 posts

Posted 29 January 2017 - 22:56

Niema pl siri

#3 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 29 January 2017 - 23:03

Przez Siri się nie da, ale da się podyktować po polsku i nawet nieźle to działa. Trzeba kliknąć mikrofonik na klawiaturze i mieć dostęp do neta.

#4 jmbaranski

jmbaranski
  • 6 posts

Posted 29 January 2017 - 23:21

Przez Siri się nie da, ale da się podyktować po polsku i nawet nieźle to działa. Trzeba kliknąć mikrofonik na klawiaturze i mieć dostęp do neta.

Ale ja właśnie tak to robię: wchodzę w wiadomość i klikam mikrofon. A system nie rozpoznaje języka polskiego.

Ale ja właśnie tak to robię: wchodzę w wiadomość i klikam mikrofon. A system nie rozpoznaje języka polskiego.

Chyba nie mogę edytować, więc od razu dopowiem: mam dostęp do internetu, ale system nie przetwarza mojego głosu na polski tekst ani przy LTE ani przy WiFi.

#5 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 posts

Posted 30 January 2017 - 09:04

Nie trzeba mieć włączone Siri do dyktowania :)

Jakie języki masz ustawione dla klawiatury?? Jeśli ustawiłeś więcej to: przytrzymujesz taki globusik na klawiaturce i wybierasz Polski i system pięknie dyktuje po Polsku. Jeśli nie masz Polskiego to go dodaj do klawiatury w Ustawieniach ;)
Oczywiście inernet musi być dostępny dla tej opcji. Pzdr

Edited by Ramcel76, 30 January 2017 - 09:05.

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

#6 MarcinJS

MarcinJS
  • 520 posts

Posted 30 January 2017 - 09:06

Ustawienia/ogólne/klawiatury/włącz dyktowanie?

Edited by MarcinJS, 30 January 2017 - 09:07.

#7 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 posts

Posted 30 January 2017 - 09:13

@up:
Zapewne ma to włączone ;)
Ja bym zajrzał bardziej do Ustawienia / Ogólne / Klawiatura / Klawiatury / Dodaj klawiaturę...

Jeśli brak Polskiego u góry to go dodaj :)

Potem tylko trzymasz globusik i zmieniasz język wpisywania jak i dyktowania. Jak ustawiony jest Angielski to jak system ma rozpoznać dyktowanie na język Polski ? ;)

Edited by Ramcel76, 30 January 2017 - 09:15.

Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users