Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Znikające kontakty - iphone

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Joanna Niecz-Ostr

Joanna Niecz-Ostr
  • 1 posts

Posted 26 January 2017 - 17:54

Po aktualizacji oprogramowania do wersji 10.2 (iPhone 5s) zniknęły wszystkie kontakty ( nr telefonów). Po odtworzeniu iPhona z icloud (wcześniejsza kopia) kontakty pojawiły się i po chwili zniknęły... Mam iPhona 4s- był (niestety) podpięty pod Wi-Fi- na nim też kontakty zniknęły. Weszłam na icloud na PC- chciałam odzyskać kontakty- ale tam pusto... Żeby było zabawniej, kiedy chcę napisać SMSa i wpisuję jakąś literkę w polu:do, iPhone wyświetla listę kontaktów... Zgłupiałam zupełnie. Marzę o odzyskaniu kontaktów. Jestem cienki bolek- proszę o pomoc!!!

#2 franelo

franelo
  • 154 posts
  • SkądKalisz

Posted 27 January 2017 - 00:24

UUstawienia -> iCloud -> Opcja kontakty - jest włączona?

Zobacz sobie też tutaj, czy masz te kontakty: https://www.icloud.com/#contacts

Edited by franelo, 27 January 2017 - 00:37.

#3 Arekko

Arekko
  • 292 posts

Posted 27 January 2017 - 00:26

Ja rozpocząłbym od próby synchronizacji kontaktów z Twojego telefonu z jakimś kontem Gmail. Kontakty na pewno są tylko jest z nimi jakiś dziwny problem.. Zrób synchronizacje z Gmail, jeżeli będą dostępne wszystkie na koncie Gmail, wgraj czysty system na telefon i przenieś kontakty z Gmail do telefonu. 

#4 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 27 January 2017 - 18:00

Ja rozpocząłbym od próby synchronizacji kontaktów z Twojego telefonu z jakimś kontem Gmail. Kontakty na pewno są tylko jest z nimi jakiś dziwny problem.. Zrób synchronizacje z Gmail, jeżeli będą dostępne wszystkie na koncie Gmail, wgraj czysty system na telefon i przenieś kontakty z Gmail do telefonu.

Jeżeli z drugiego telefonu zniknęły też to znaczy, że na iCloud jest pusto. Ktoś/coś usunęło kontakty z iPhone5s i pusta książka zsynchronizowała się z iCloud i ta synchronizacja poszła na 4s i go wyczyściła.
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.
PDAClub.pl - Wortal i forum miłośników technologii Mobilnych
CyfrowyJa.pl - Wszystko o Smartwatch, Smartband, Activity Tracker i gadżetach

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users