Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Iphone 7 problem z przypomnieniami i wydarzeniami z kalendarza.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 jarek647

jarek647
  • 7 postów

Napisano 26 stycznia 2017 - 13:38

Witam,

Mam problem w moim iphone 7 z aplikacja "Przypomnienia", który polega na tym, że co któreś przypomnienie nie wyświetla mi się na telefonie, tzn np: z dziesiąciu przypomnień jedno lub dwa telefon sobie ominie.To samo tyczy się aplikacji "Kalendarz" i wydarzenia w nim zapisane, jadno na kilka zostaje ominięte przez telefon. Bardzo dziwna sprawa.

Od razu zaznaczam, ze błędy typu, że nie ustwiłem alertu, czy ustawienie powiedomień kolendarza darujmy sobie. To jest dobrze ustawione, bo jednak wiekszość alertów działa, jednak to, że co któreś opuszcza spowodowało, ze nie ufam tym aplikacjom i musze posiłkowac się kalendarzem google (mając iphone nie o to chodzi) 

Robiłem dziesiątki testów, odłączenie kalendarza od iCloud i wiele innych i zauważyłem, że jak odłączę telefon od internetu całkowicie tzn. wyłaczę wifi i sieć komórkową, to wtedy (chyba) jest OK. Z tym, że mnie to nie ratuje, pionieważ ja musze miec cały czas dostęp do sieci.

Prosze nie proponować mi innych aplikacji, gdyż własnie zalezy mi na systemowym kalendarzu, który NIE POWINIEN opuszczać wydarzeń.

Czy ktoś z Was spotkał się z tym? Prosze o pomoc.

#2 jacek_25_25

jacek_25_25
  • 36 postów

Napisano 25 kwietnia 2017 - 21:20

Witaj,

Czy poradziłeś sobie z tym problemem? U mnie  w Iphone 7 plus jest to samo i nie wiem jak sobie z tym poradzić?

Witaj,

Czy poradziłeś sobie z tym problemem? U mnie  w iPhone 7 plus jest to samo i nie wiem jak sobie z tym poradzić.

#3 Anperis

Anperis
  • 9 postów

Napisano 26 kwietnia 2017 - 06:35

U mnie na iphone 6 to samo. To chyba kwestia IOS. Zwykłe przypomnienia też potrafi pominąć

#4 Ramcel76

Ramcel76
  • 249 postów

Napisano 26 kwietnia 2017 - 14:38

Żeby z kalendarza pokazywało powiadomienie to tzreba sobie w ustwaieniach ustawić:
Ustawienia > Kalendarz > Domyślne czasy alertów

Co do apki Przypomienia - dawno zapomniałem że ją mam w telefonie. Do przypomnień używam aplikacji z App Store: Alarmed ~ Reminders + Timers i żadno powiadomienie Cię nie ominie. Przypomina wszystko co sobie ustawisz dłługiim dźwiękiem. Gorąco ją polecam, minus taki że brak widgetu ;)

Wysłano iPad maluśki 4 :)
Mój Sprzęt: Huawei Mate 10 Pro - Apple Watch - iPhone 6s - iPhone 7 - iPad 4 mini - MacBookPro 15”

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych