Ponawiam temat, ponieważ wielce ''Wielki " Pan Moderator pochodzący z rodu jakiś Magnatów przywiązuje wagę do przecinka w poście
Do rzeczy, po wymianie korpusu w iPhone 5 , pojawił się problem z Zasięgiem , mianowicie po 2-3 sekundach szukania pojawia się komunikat " Brak Sieci ". Iphone przed wymianą korpusu sprawował się świetnie ,wszystko działało jak należy, dodam także że iPhone pochodzi z Anglii z sieci Voodafone , oczywiście Sim-Lock został zdjęty na stałe przez serwery Apple ,
Do sedna , Po wymianie korpusu początkowo telefon nie znajdował sieci , oraz nie ładował, postawiłem dwie proste diagnozy
przy montażu Płyty głównej zauważyłem ze jedna z Taśmy flex -Sygnałowej , chodzi o tą dłuższą miała urwany zaczep
zaś brak ładowania wiadomo - złącze ładowania musiało ulec uszkodzeniu .
Zakupiłem taśmy sygnałowe oraz złącze ładowania i wymieniłem , ładowanie zostało naprawione niestety zasięg dalej "Brak Sieci "
przejrzałem cały telefon i wszystko jest podpięte jak należy , działa każda funkcja prócz Zasięgu, Nawet lokalizacja działa ,
teraz pytanie moje kieruje do kogoś kto miał podobny problem lub posiada pewną wiedzę dotyczącą funkcji odpowiednich części w telefonie, Mianowicie zauważyłem iż :
https://www.google.pl/search?q=antena+gsm+iphone+5&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8hfzhjdnRAhXIa5oKHSnSC9kQ_AUICCgB&biw=1517&bih=735#imgrc=0BDoBu7STbqafM%3A
1.-taka część która znajduje się na buzzerze i nie ma z niczym połączenia- jest jedynie mocowana do obudowy i pod śrubkę przy złączu ładowania - jednak na internecie jest nazywana Anteną gsm, (uszkodzone zostało w tej części to złote oczko- jest praktycznie w całości urwane )
2. opcja którą podejrzewam jednak tutaj jest to teoretyka ponieważ cześć nie była ruszana, została bezpośrednio po demontażu odłożona i chwile potem zamontowana wraz z płytą główną chodzi o tą część : https://www.google.pl/search?q=antena+gsm+iphone+5&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj8hfzhjdnRAhXIa5oKHSnSC9kQ_AUICCgB&biw=1517&bih=735#imgrc=selVLiHYBffB6M%3A
Bardziej biorę pod uwagę pierwszą Opcje : ponieważ telefon dosłownie 2 minuty przed wymianą był użytkowany i wszystko smigało a przy demontażu było wszystko delikatnie odpinane
co do 1 Opcji ,chciałbym zapytać czy ta część rzeczywiście wpływa na tzw" brak zasięgu " ? i czy to może być przyczyną kłopotu ?
Pozdrawiam i czekam na Odpowiedź
@edit , dodam ze nie zamontowałem pierścieni pod taśma ładowania tzw ringów , czy to może mieć także znaczenie ?