Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

1.1.2 otb H/W unlock - co to jest testpoint?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 gbling

gbling
  • 120 postów

Napisano 20 stycznia 2008 - 22:07

Mam pytanie dotyczące unlocka drogą hardwerową. Po rozebraniu obudowy.. W jakim momencie trzeba zetknąć iglami powiązanymi kabelkiem z 2 punkta na chipie. W jaki sposób przyłożyć igły do obwodów?? BTW Czym jest testpoint ?

#2 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 20 stycznia 2008 - 22:10

Chcesz to zrobić sam? :D

#3 gbling

gbling
  • 120 postów

Napisano 20 stycznia 2008 - 22:26

do odważnych świat należy 8-) pozatym na hackint0shu pojawil sie tutorial dla n00b'ow wiec teraz tylko ladnie zeskrinować i przetłumaczyć i przykleić

#4 slyv

slyv
  • 382 postów

Napisano 20 stycznia 2008 - 22:34

Mam pytanie dotyczące unlocka drogą hardwarową. Po rozebraniu obudowy.. W jakim momencie trzeba zetknąć igłami powiązanymi kabelkiem z 2 punkta na chipie. W jaki sposób przyłożyć igły do obwodów?? BTW Czym jest testpoint ?

Tutaj aktualnie najlepszy tutorial. Uwaga, do wczoraj w repo były zle pliki które spowodowały ze sporo ludzi straciło chyba na zawsze swoje iphony. Ale dzisiaj na hackint0shu chyba jedna albo 2 osoby potwierdziły ze juz wszystko działa:
http://iphone.unlock...r_downgrade.htm

Jeszcze jeden tutorial tutaj:
http://www.hackint0s...ead.php?t=24174

A tutaj filmik o otwieraniu iPhona:

Ja radze jeszcze poczekać ze 2 dni, niech więcej osób potwierdzi.

Jeśli chodzi o pytania:
Igły używamy gdy się pojawi napis: "Please connect the testpoint"
W jaki sposób - normalnie jedną ręką trzymasz jedną igłę, drugą drugą i przykładasz w odpowiednie punkty zgodnie z ilustracjami
Testpoints - to punkty na płytce z całą elektronik które trzeba połączyć przy pomocy tych igieł

Postawowe uwagi do całego sposobu:
1. Operacje rozbeirania iphona, i potem zeszlifowania warstwy ochrnnej z testpointów robimy przy wyłączonym iPhonie.
2. Wszystkie komendy wpisujemy przez terminal VT100, który wcześniej trzeba zainstalować w iPhonie (nie używać putty)
  • gbling lubi to

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych