maciek5s- Wierzę, że Macsupport "zna się jak mało kto" ale porada w stylu zrób format nie jest zbyt olśniewającym pomysłem. Więc po to opisuję problem ze szczegółami i jakie testy zrobiłem żeby znaleźć przyczynę aby uzyskać pomoc w znalezieniu dokładniej przyczyny, a nie na zasadzie "przez te wasze dżejbrejki same problemy".
Ja rozumiem, że kupił bym świeży telefon, albo dostał do serwisu- to faktycznie bez zastanowienia, 2 kliknięcia i postawił bym nowy system.
Ale w moim wypadku gdy użytkuję ten system ponad rok to robienie backupu: smsów, kontaktów, kalendarza, notatek, plików/danych/konfiguracji kilkunastu programów, potem wgrywanie tego wszystkiego z powrotem i konfigurowanie to jest 8h albo i 2x tyle.
Także rozebranie telefonu nawet do ostatniej śrubki to i tak z 5x mniej czasu- już rozumiesz dlaczego jednak wolę zacząć od sprawdzenia/wymiany podejrzanego elementu (zakładając że jest taki) niż spędzać kilka dni z softem?
Macsupport- dzięki za potwierdzenie. jeszcze podejrzewałem antenę jak miałem słaby zasięg, ale jak drugi tel. ma taki sam to stwierdziłem że to raczej nie to (no chyba że mimo to ma jakąś tam rezystancję zwiększoną-choć nigdy zalany nie był)-tak sobie tylko pomyślałem.
No i jeszcze raz napisze- często bywa tak, że jest standardowa przypadłość i coś jednego konkretnego jest przyczyną przy danych objawach- i liczyłem, że właśnie ten problem to jest jeden z takich. i nie trzeba będzie esperymentować, szukać tylko od razu powiecie- "stara sprawa-przyczyną jest *to* " no ale rozumiem, w tym przypadku tak nie jest i trzeba szukać...