Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Ubezpieczenie iPhone 6s

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kamil Szwed

Kamil Szwed
  • 1 postów

Napisano 13 stycznia 2017 - 22:39

Hej ;)
Pare tygodni temu kupiłem sobie swojego pierwszego iphona, konkretnie iPhone 6s 32GB, przyznam szczerze, gralem w gre na posiedzeniu w toalecie, i po prostu telefon wyslizgnal mi sie z reki, ma niewielki uszczerbek w gornym prawy rogu od ktorego idzie wzdluz gornej krawedzi ekranu pekniecie przez jakies 3-4cm dlugosci. Jest to moj pierwszy telefon z, ze tak powiem, wyzszej polki, poprzednich nigdy nie ubezpieczalem, bo nawet sie nie oplacalo, zreszta nie chcialem sie bawic w dodatkowe koszta bo zwyczajnie nie bylo mnie na to stac, wiec i przy tym telefonie z nawyku o tym nie pomyslalem... czy jest mozliwosc ubezpieczeni jakby nie bylo uszkodzonego juz telefonu? Mam go niecaly miesiac i troche boli mnie za kazdym razem gdy widze te pelniecie... slyszalem o ubezpieczeniach gdzie wymieniaja telefon na nowy, ale to chyba niemozliwe przy tak delikatnym uszkodzeniu?
Podsumowujac:
1. Czy mozna ubezpieczyc telefon ktory ma delikatne uszkodzenie?
2. Czy jest jakis ubezpieczyciel ktory kazda wade wymienia na nowy telefon? (Chociaz na tak glupie pytanie wydaje mi sie ze znam odpowiedz)
3. Tak male uszkodzenia ekranu pewnie podlegaja po prostu jego wymianie, czy to sie jakkolwiek odbija na funkcjonalnosci telefonu? Moze miec jakies konsekwencje? Czy ktokolwiek po takiej wyminie mial jakis problem? Bo do tej pory chwale sobie i ciesze sie ze kupilem iP i nie chcialbym sie zawiesc.
Poki co tyle :)

#2 DanielF

DanielF
  • 5 766 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 14 stycznia 2017 - 10:54

3. O autoryzowanej wymianie ekranu bez utraty gwarancji już było - kwota też.
Fallout ...war, war never changes...

#3 nie_lubie_jablek

nie_lubie_jablek
  • 2 947 postów

Napisano 14 stycznia 2017 - 11:23

1. Nie

2. Nie 

3. Jak nie przeszkadza albo nie uważasz żeby ta usterka była niezbędna do dalszego funkcjonowania a szkoda ci 650zł to używaj - nic się nie stanie. 

#4 Łukasz Banach

Łukasz Banach
  • 232 postów

Napisano 14 stycznia 2017 - 17:07

Nie ubezpieczyłeś, ani nawet nie założyłeś kejsa czy też szkła hartowanego bo ci było szkoda paru złotych, a teraz już wskakuje 650zł zł za wymianę ekranu, kolejny raz dochodzę do wniosku, nie warto oszczędzać na ochronie :) Jak wyżej, telefonu z wadą nie ubezpieczysz, ubezpieczyciela, który każdą wadę wymienia na nowy sprzęt nie ma. 

 MacBook Pro (2019) | Intel Core i5 8 generacji Quad-Core TurboBoost do 3.9GHZ | 8GB 2133MHZ | Iris Pro 645 1536MB |  iPhone XS Max 64GB Gold | Apple Watch Series 5 44mm Silver | AirPods Pro

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych