Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Przenoszenie kontaktów z WP na iphone 7

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 D.Zając004

D.Zając004
  • 26 posts
  • SkądSandomierz

Posted 13 January 2017 - 21:49

Witam

Mam problem z przeniesieniem kontaktów z Noki Lumi 920 na iPhone 7. Próbowałem synchronizować kontakty z outlook z icloud i nic ... Po synchronizowaniu ze strony telefonu kontaktów, na outlook nie ma żadnego. Ta sama sytuacja wystepuje z iCloud. Myślałem że pójdzie to gładko i bezboleśnie ... Dodam iż na telefonie mam ok 300 kontaktów i nie uśmiecha mi się tego przepisywać.

Z góry dziękuje za pomoc ! 

Pozdrawiam 

Apple forever  :P  :D

#2 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 13 January 2017 - 22:36

Ja to robilem poprzez mail -> konta i tam dodawałem konto outlooka i po dodaniu konta zaznaczalem w nim zeby wyswietlalo kontakty - działało to.

#3 torik-78856f3ad1

torik-78856f3ad1
  • 1818 posts
  • SkądToruń

Posted 13 January 2017 - 23:48

Ja to robilem poprzez mail -> konta i tam dodawałem konto outlooka i po dodaniu konta zaznaczalem w nim zeby wyswietlalo kontakty - działało to.

To jedyne i proste rozwiązanie.

MBA 13" | iPhone 4S + iPhone 5S | iPad 2

#4 Gość_Łukasz Taruć_*

Gość_Łukasz Taruć_*

Posted 14 January 2017 - 06:12

Działa bez problemu. Przenosilem z Wp

#5 tomciar

tomciar
  • 175 posts

Posted 14 January 2017 - 07:17

Tylko ze chyba to nie jest "przenoszenie" kontaktow ale "pokazywanie" kontaktow w iPhone. Jak zrobic tak żeby kontakty przeniosly sie do iCloud i zeby juz potem na zawsze byly przypisane do appleID to nie mam pojecia... A przydaloby mi sie to.

#6 Gość_Łukasz Taruć_*

Gość_Łukasz Taruć_*

Posted 14 January 2017 - 09:41

A widzisz, da się;)
Musisz zrobić aż 3 procesy na komputerze PC.

1. Zalogować się na one drive i zrobić kopię kontaktów do pliku. Niestety kopia ta jest niekompatybilna z iCloud. Dlatego:
2. Wrzucasz te kontakty na konto Gmail i generujesz kopie do pliku, który jest kompatybilny z iCloud.
3. Przenosisz kontakty do iCloud. ;)

Edited by Łukasz Taruć, 14 January 2017 - 09:42.

#7 D.Zając004

D.Zając004
  • 26 posts
  • SkądSandomierz

Posted 14 January 2017 - 20:46

A widzisz, da się ;)
Musisz zrobić aż 3 procesy na komputerze PC.

1. Zalogować się na one drive i zrobić kopię kontaktów do pliku. Niestety kopia ta jest niekompatybilna z iCloud. Dlatego:
2. Wrzucasz te kontakty na konto Gmail i generujesz kopie do pliku, który jest kompatybilny z iCloud.
3. Przenosisz kontakty do iCloud. ;)

jak mam zrobić kopię kontaktów do pliku ? http://pl.wondershar...-an-iphone.html kieruje się tym poradnikiem. Dodaje konto outlook aby synchronizować je. Loguje się na outlook a tam pisze brak kontaktów

powoli tracę cierpliwość do tego ... 

#8 Gość_Łukasz Taruć_*

Gość_Łukasz Taruć_*

Posted 14 January 2017 - 21:33

Chwila chwilą. Ale w WP Masz założone konto Outlook i masz ustawione automatyczne zapisywanie na Outlook? Bo z tego co widzę to tu jest problem.
Na iPhonie możesz wyświetlać kontakty z Outlook więc nie musisz ich kopiować ale możesz w opisany przeze mnie sposób.

#9 D.Zając004

D.Zając004
  • 26 posts
  • SkądSandomierz

Posted 15 January 2017 - 11:22

Tak mam ustawione automatyczne zapisywanie kontaktów, niby się synchronizuje wszystko ok a kontaktów brak.

#10 Łukasz Kalinowski

Łukasz Kalinowski
  • 10 posts
  • SkądLegionowo, PL

Posted 15 January 2017 - 13:10

Outlook sam w sobie nie potrafi synchronizować się z kontem iCloud także oprócz wiadomości mail nic nie wyświetli. Dostępny jest program "iCloud for Windows" od Apple, który uruchamia się w tle systemu Windows i wprowadza zmiany w Outlook tak że widać iCloud w całości mail, notatki, kontakty. Sprawa wtedy jest łatwa zaznaczasz kontakty i kopiuj, wklej. Sposób na gmail też działa ale jak ktoś korzysta z dwóch platform Win i Mac polecam iCloud for Win. 

No i oczywiście telefon z WM musi być przypisany do konto Microsoft, w Ustawienia > Poczta, Konta > Konto Microsoft. Telefon WM powinien być połączony z netem po WiFi, po GSM nie zawsze chce się synchronizować.

#11 D.Zając004

D.Zając004
  • 26 posts
  • SkądSandomierz

Posted 15 January 2017 - 16:51

Właśnie mam w ustawieniach w kontach konto Microsoft mam zapisane stare do którego nie pamiętam już hasła. Jest możliwość aby je usunąć ? Nie widzę żadnej opcji oprócz synchronizacji

#12 Łukasz Kalinowski

Łukasz Kalinowski
  • 10 posts
  • SkądLegionowo, PL

Posted 15 January 2017 - 17:06

Możesz spróbować odzyskać hasło do tego konta starego przez stronę WWW logowania do konta Microsoft. Jeżeli jest to jedyne konto przypisane do telefonu usuwając je możesz utracić wszystkie dane prywatne w tym Kontakty. Usunąć można Ustawienia > Poczta, Konta  - wyświetli się lista kont, klikasz na swoje konto outlook, pokaże się zarządzaj i tam będzie właśnie synchronizacja i usuwanie konta.

#13 D.Zając004

D.Zając004
  • 26 posts
  • SkądSandomierz

Posted 15 January 2017 - 17:15

Próbowałem najzwyczajniej przez konto Google ale jest jakiś problem z zezwoleniem do informacji z telefonu

#14 Gość_Łukasz Taruć_*

Gość_Łukasz Taruć_*

Posted 15 January 2017 - 18:36

Czyli tu jest problem. Nie możesz się zalogować do konta gdzie masz zapisane kontakty.

#15 D.Zając004

D.Zając004
  • 26 posts
  • SkądSandomierz

Posted 15 January 2017 - 19:45

Dokładnie tak. Dzięki bardzo za podpowiedź, teraz mi się to uda zrobić. :lol:  :lol:

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users