Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone 7 - Niedziałający przycisk przyciszania

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 RIPPERO03

RIPPERO03
  • 45 posts

Posted 07 January 2017 - 15:05

Witam, dzisiaj rano zauważyłem, że przycisk do ściszania telefonu nie działa, ponadto nawet się nie wciska. Miałem kiedyś iPhone 5S i to samo było z przyciskiem power/wake up, lecz on się tylko nie wciskał, działał. Naprawa polegała na wymianie taśmy odpowiadającej za przyciski. Tutaj niestety nawet nie działa. Telefon mam 4 miesiąc, jest on oczywiście na gwarancji, co mogę zrobić w tej sytuacji, gdyż pewnie wypustka przycisku również została "wciśnięta" i nie wróciła do swojej poprzedniej postaci. Reszta przycisków działa bez zarzutu. Żaden brud pod przycisk nie miał szansy się dostać, dodatkowo chronione jest wszystko silikonowym etui. 

#2 koliberek1

koliberek1
  • 1091 posts
  • SkądRadom, Poland

Posted 07 January 2017 - 15:56

Sam sobie odpowiedziałeś. Jak jest na gwarancji to nie ma co grzebać tylko oddać do serwisu.
  • RIPPERO03 likes this
Iphone 7 Black | Apple Watch Space Grey | Macbook Air 13 | iPad Air

#3 RIPPERO03

RIPPERO03
  • 45 posts

Posted 07 January 2017 - 16:05

Zgadza się, lecz jak wygląda sprawa z gwarancją? Dostanę nowy telefon (bądź refub), naprawią ten, czy jeszcze jakaś inna opcja? Plus do tego jest opcja ile to zajmie czasu.  

#4 Giallorosso

Giallorosso
  • 848 posts
  • SkądKatowice

Posted 07 January 2017 - 18:03

Zapewne odnowiony, którego nie odróżnisz od nowego, wyjętego z pudełka. Wymiana powinna zająć ok. trzech dni
<p>•Telefon• iPhone 3G• htc Touch HD•htc HD2•htc Desire HD•htc Sensation•htc One X•Samsung Galaxy Note 2•iPhone 4•iPhone 5•iPhone 5s•htc One m8•iPhone5s•iPhone 6•iPhone 5s•iPhone 6s•iPhone SE•iPhone 7•iPhone 8•iPhone XS Max•Tablet•Samsung Galaxy Tab 2 10.1•iPad 3•iPad mini 2 Retina• iPad Air 2

#5 Pluto27887

Pluto27887
  • 263 posts

Posted 07 January 2017 - 21:06

Co do wymiany na refuba czy nowy to nie byłbym taki pewny. Oddawałem 6s plusa na gwarancje ( uszkodzony czujnik zbliżeniowy ) i iPhone został naprawiony przez wymianę wyświetlacza w centrum serwisowym Apple.

Edited by Pluto27887, 07 January 2017 - 21:06.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users