Posiadam Apple Watch 0 od premiery niemal. Byłem całkiem zadowolony, zwłaszcza odkąd nie muszę używać hasła do odblokowania Macbooka - w miejscach publicznych przy wprowadzaniu hasła zawsze odczuwałem pewien dyskomfort.
Dwa dni temu zakupiłem Apple Watch 2 w wersji Nike (zależało mi na dziurkowanym pasku, a cena ta sama).
Różnicą znaczącą dla niektórych między Series 1 i Series 2 może być Apple Pay.
W Japonii, gdzie chwilowo mieszkam, w AW2 można skonfigurować kartę Suica, która służy do płatności niemal wszędzie, a przede wszystkim w środkach transportu, włączając w to bilety miesięczne. Japoński AW S2 ma specjalne modyfikacje umożliwiające komunikowanie się z bezprzewodowymi urządzeniami płatniczymi, które tu już od dawna są używane.
Alternatywą jest japońska wersja iPhone'a 7, ale wtedy trzeba żyć z trzaskiem migawki, który umarłego by obudził. Póki co, wybrałem japońską wersję Apple Watch 2, pozostając przy swoim europejskim Iphone 6 Plus. No, i kupienie zegarka w sumie jest tańsze niż Iphone'a.
Nie wiem, czy podobne różnice występują w innych krajach, gdzie jest Apple Pay, czy są jakieś różnice między wersjami zegarka.
MC_, dnia 18 Sty 2017 - 07:51, napisał: 
Mam taką uwagę na marginesie, bo śledzę aukcje AW na allegro.
Czytajcie uważnie przed zakupem, ewentualnie dopytajcie. Większość zegarków opisywanych jako Series 1 jest w rzeczywistości Series "0". Nie wiem czy to są pomyłki czy próby naciągnięcia...
Może też niewiedza. IMHO, nazwanie tego zegarka Series 1 jest mylące ze strony Apple. Sam bylem przekonany, że to wersja bez zmian - dopiero, gdy wczytałem się głębiej, zorientowałem się, że to coś innego.