Witam,
zacząłem używać programu Spark na iPhone i MacOS Sierra.
Problem polega na tym, że w iP pomimo ustawienia dźwięków przy nowej wiadomości system alertu jest standardowy z iPhone, a nie z programu.. czy idzie jakoś to zmienić?
Natomiast jeśli chodzi o Maca to nie wiem czy to przez system, ale jak dostaje wiadomość i otwieram program to nie ma tej wiadomości, a ikonka o nieodczytanej wiadomości nie znika, żeby odczytać wiadomość muszę ogarnąć ją na iPhone bądź wyciągnąć pasek powiadomień na Macu i tam kliknąć w wiadomość... czy ktoś wie co może być powodem nie pojawiających się wiadomości w programie (pojawiają się dopiero po odczytaniu)
Pod Sierra u mnie z tym pobieraniem wiadomości: czasem są opóźnienia, a czasem nie. U mnie wystarczy kliknąć pobieranie wiadomości, jeśli jest powiadomienie, a nie ma maila w skrzynce odbiorczej.

Spark pod Sierra korzysta z jakiegoś mechanizmu (może ktoś będzie wiedział jak to działa), który pozwala mu informować o nowej poczcie nawet kiedy program jest zamknięty (i co dziwne nie ma w tle, żednego daemona, nic) - to jest fajne, ale czasem powiadomienie nie zgrywa się z pobieraniem maila. Żeby było śmieszniej to zdarza się dla odmiany również opóźnienie. Ale to świeży program, pewnie to poprawią.
Jeśli chodzi o dżwięk powiadomienia, to u mnie jest ten "Sparkowy" (spark_sound_newmail.aiff), ale ja nie mam iPhona, może dlatego.